Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Leer Karinthië beter kennen
Wij kennen Karinthië uitstekend! Een camping vakantie in Karinthië brengt je dichter bij de natuur. De campings liggen in een prachtige groene omgeving te midden van de bergen. Dankzij het milde klimaat kunt u hier het hele jaar kamperen. De bergtoppen zijn besneeuwd in de winter, terwijl er ook warme zomers zijn. De streek is ideaal voor watersportliefhebbers en rustzoekers. Onze adviseurs hebben de meeste campings bezocht en kunnen u daardoor uitstekend adviseren. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie in Karinthië via de website of neem telefonisch contact met ons op. Lees meer...

Camping in Karinthië

Waarom kiezen voor een camping vakantie in Karinthië?

Er zijn verschillende redenen om een camping vakantie in het prachtige gebied Karinthië te boeken.

Hoogtepunten van Karinthië:

  • Waterliefhebbers kunnen diverse watersporten beoefenen
  • Rustzoekers genieten van een stille omgeving, zelfs in het hoogseizoen
  • Dichtbij het beschermde natuurgebied de Hohe Tauern
  • Bezoek steden als Klagenfurt en Villach
  • Verken het gebied rondom Karinthië

    Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk, bij Slovenië en Italië. U kunt in dit gebied prachtige, rustige wandelingen maken die dikwijls beloond worden met adembenemende vergezichten. Als u rond wilt trekken in het gebied zijn plaatsen als Klagenfurt en Villach een aanrader. Bij beide plaatsen vindt u een historisch centrum met interessante musea en oude kerken. Vergeet ook niet in een restaurant de lokale lekkernij Kärntner nudeln te bestellen. De lokale keuken is typisch Oostenrijks met Adriatische invloeden.

    Naast deze twee grote plaatsen bevat Karinthië een groot aantal kleinere dorpjes. U kunt bijvoorbeeld de schilderachtige middeleeuwse dorpen als Friesach en Gurk bezoeken. Ook vindt u diverse bergdorpen langs de route door de Alpen en diverse oude kastelen en kloosters. De Burg Hochosterwitz en het klooster van St. Paul zijn een aanrader. Dit historische klooster is bijna duizend jaar oud. Maar bovenal geniet u in Karinthië van de natuur, en op vrijwel ieder punt heeft u een geweldig uitzicht op de bergen.