Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Heerlijke kampeervakantie in Zuid-Duitsland
Wie naar Zuid-Duitsland gaat merkt al snel dat deze regio alles in zich heeft: hoge alpentoppen, sfeervolle steden en uitgestrekte wouden. Gezien het feit dat Duitsland echt een kampeerland is, kunt u vanaf de vakantie camping eenvoudig alle bezienswaardigheden goed bezoeken. Neem contact op met de medewerkers van LUX-camp voor meer informatie over een gebied dat uw interesse heeft. Lees meer...

CAMPING IN ZUID-DUITSLAND

Highlights in Zuid-Duitsland

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • München: de hoofdstad van Beieren, de Frauenkirche (uit 1240), de Marienplatz Neues Rathaus, barokke paleis Schloss Nymphenburg, de vele Biergarten.
  • Het Zwarte Woud: een prachtig, uitgestrekt gebied, hoge toppen, kloven en pittoreske dorpjes, vele kastelen, watervallen.
  • Chiemsee: het grootste meer van Beieren, eilandjes, het slot Herrenchiemsee met pendelboot.
  • Baden-Baden: kuuroord, thermen en spa faciliteiten.

Redenen om naar Zuid-Duitsland te gaan

In elk seizoen is er in Zuid-Duitsland veel te beleven, van de Zomerfeesten tot wijnproeverijen, u kunt er sporten, ontspannen en cultuur opsnuiven. De mooie steden München, Baden-Baden en Konstanz zijn de moeite van een bezoek zeker waard, en de natuur heeft ook veel moois te bieden.

Informatie over het gebied

Zuid-Duitsland is een groot gebied, dat veel te bieden heeft. In het zuiden vindt u de bergen, die naarmate men zuidelijker gaat steeds hoger worden, tot toppen met een hoogte van 3000 meter. Verder zijn er veel prachtige, oude steden in Duitsland, waar historische gebouwen de lange geschiedenis van het gebied laten zien. Bijvoorbeeld in het Zwarte Woud zijn de eerste gebouwen in Freiburg al in het jaar 1000 gebouwd.

Duitsers houden van gezelligheid. Er zijn veel restaurants, cafés en bars te vinden, waar u vanaf een terrasje de vakwerkhuizen kunt bewonderen. Duitsland is ook een echt kampeerland, er zijn voor een kampeer vakantie veel uitstekende campings te vinden. Ook voor een luxe kampeerplek kunt u hier goed terecht. Voor meer informatie over luxe kamperen kunt u bij onze medewerkers terecht.

De mooiste campings in Zuid-Duitsland

Campingpark Gitzenweiler Hof

In Beieren, bij Oberreitnau, prachtige, landelijk gelegen camping met een restaurant, draadloos internet en verhuurmogelijkheden voor bijvoorbeeld fietsen. Ook kunt u een stacaravan huren, volledig ingericht en voorzien van bestek en servies.

Campingplatz Herbolzheim 

In Baden-Württemberg bij Herbolzheim (vlak bij Europa Park). De camping beschikt over een restaurant en een snackbar, een verwarmd open lucht zwembad, tennisbaan en tafeltennis. U kunt op deze camping een stacaravan huren.

Strand en natuur

Zuid-Duitsland is rijk aan natuurschoon. Een tochtje met de auto over kronkelende bergweggetjes van het Zwarte Woud is zeker aan te raden. Daarnaast vindt u in Beieren zo'n 300 meren, met gezellige strandjes om te genieten van de zomerzon.
En als u actief ingesteld bent kunt u natuurlijk zeilen, surfen of vissen. Ook bergwandelaars komen aan hun trekken. Alle streken in dit grote gebied zijn goed voorzien van wandelpaden.