Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Uw camping in het prachtige Cantabrië
Waarom dit gebied aan de Spaanse kust de Costa Verde (groene kust) heet, moge duidelijk zijn. Dit langgerekte stukje Noord-Spanje kenmerkt zich door fijne zandstranden, afgewisseld met ruige, groene gebieden. Met een stacaravan van Lux-camp geniet u optimaal van een vakantie in de regio Cantabrië. Benieuwd geworden? Bekijk direct het aanbod op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. Lees meer...

CAMPING IN CANTABRIË

Waarom kamperen aan de Cantabrië

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • Relatief rustig vakantiegebied
  • Ideale omstandigheden voor watersporters
  • Zacht klimaat het hele jaar door
  • Bijzondere natuurgebieden

De mooiste camping aan de Cantabrië

Een stacaravan huren in de groenste regio van Spanje? De stacaravans van Camping Playa Joyel zijn op loopafstand van het strand gelegen, waar je overigens prima kunt vissen, snorkelen en surfen. Vakantie camping Playa Joyel is ook nog eens ideaal voor gezinnen met kinderen; vanuit uw luxe kampeerplek loopt u zo naar de dierentuin van de camping.

Cultuurhistorie tussen het groen van de Cantabrië

Cantabrië dankt zijn naam aan de oorspronkelijke bewoners, de Cantabri. Invasies van vooral Romeinen vanaf 150 V.Chr. betekende het begin van het einde voor 'de ontembaren', zoals de Cantabri ook wel bekend stonden.

Tijdens uw kampeervakantie in dit prachtige gebied snapt u gauw genoeg waarom er zoveel strijd om is geweest; wat een natuurpracht! Deze roerige geschiedenis maakt ook dat er vandaag de dag aan cultuurhistorische plekken veel te ontdekken valt.

Strand en natuur aan de Cantabrië

Cantabrië is nog vrij onontdekt door het massatoerisme en dat heeft zo zijn voordelen. Een rotsachtige kust wordt afgewisseld met vele ongerepte stranden met fijn, goudkleurige zand. Schilderachtige taferelen vindt u onder anderen op de stranden van Sardinero, Somocuevas en Matalenas.

Van de kust naar het binnenland! Picos de Europa is een bergketen met meer dan 200 toppen boven de 2.000 meter. Fervente wandelaars zijn hier helemaal op hun plek. De vele paden langs schitterende canyons, meren en grotten maakt het gebied gewild bij natuurliefhebber.

Interessante steden aan de Cantabrië

Vanuit de standplaats van uw stacaravan bereikt u gemakkelijk de mooiste steden van de regio, zoals Santander. Hoofdstad Santander is trots op haar chique uitstraling met imposante gebouwen.

De gotische kathedraal, Bibliotheek Menéndez Pelayo en het Magdalena kasteel zijn echte paradepaardjes. Het centraal gelegen Gijon is een levendige havenstad. Het luxe kamperen wisselt u hier even in voor gezellig winkelen en lekker uit eten.