Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
De Algarve ligt in het zuidelijkste deel van Portugal en is al eeuwenlang een toeristische trekpleister. Het staat bekend om zijn aantrekkelijke klimaat, spectaculaire uitzichten op de natuur en prachtige stranden. LuxCamp geeft u graag meer informatie. Lees meer...

Camping in de Algarve

Stranden en natuur in Algarve

De stranden hier zijn populair bij gezinnen, wandelaars, joggers en eigenlijk iedereen die zich dichter bij de natuur wil voelen. Langs de kust zijn veel luxe campings te vinden. Een paar plekken die u niet mag missen zijn Praia de Marinha, Praia do Amado en Meia Praia (letterlijk vertaald naar "half strand" in het Engels). De natuur in het binnenland is ook de moeite waard. Ruige kusten gaan over in groene, golvende heuvels. Wijnhuizen zijn hier te vinden vanwege de rijke bodem.

Eten, drinken en cultuur

De Algarve staat bekend om zijn mediterrane keuken. Er zijn echter ook veel pastagerechten om van te genieten naast versgevangen vis. Velen beweren dat de wijnen hier anders zijn dan alle andere op de planeet. Unieke regio's zoals Lagos en Tavira staan bekend om de productie van een aantal echt smakelijke wijnen. Veel van deze wijnen worden bij de maaltijd geserveerd. Net als in andere delen van Portugal wordt een campingvakantie nog aangenamer door de vriendelijkheid van de bewoners hier.

In de moderne tijd haalt Algarve veel van zijn inkomsten uit mensen die op zoek zijn naar een geweldige campingvakantie. Niet alleen zijn er tal van luxe camping resorts, maar ook de relatief lage kosten van levensonderhoud maken de Algarve aantrekkelijk.