Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Wie op zoek is naar een vakantie aan de kust zal aan de Belgische kust zeker aan zijn trekken komen. Onze reisadviseurs hebben de meeste vakantie campings bezocht. Zij kunnen u daarom een uitstekend persoonlijk advies geven. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie of neem telefonisch contact op met onze adviseurs. Lees meer...

Camping aan de Belgische kust

Waarom kiezen voor een camping vakantie aan de Belgische kust?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een fantastische camping vakantie aan de Belgische kust.

Hoogtepunten van de Belgische kust:

  • Het ultieme buitenlandgevoel dicht bij huis
  • De campings liggen dicht bij het strand
  • Bruisende badplaatsen als Knokke, Blankenberge en Oostende

De stranden van de Belgische kust

De Vlaamse Kust telt 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Er is dus altijd een mooi strand te vinden wat bij uw gezin past. Met de kusttram kunt u langs de gehele kust rijden met de trein. Als u op zoek bent naar een populair strand is Knokke een aanrader. Knokke ligt tegen het Zwin aan. Dit is een prachtig natuurgebied dat ook aan Nederland grenst. U vindt in deze badplaats een fijn centrum met boetieks, bistro's en galeries. Het wordt dan ook wel "Petit Paris" genoemd.

Iets zuidelijker ligt Westende. Deze badplaats is in de Eerste Wereldoorlog vernietigd, maar in de jaren 20 en 30 volledig nieuw gebouwd. Het strand is negen kilometer lang en 500 meter breed. Vele toeristen komen jaarlijks naar Westende voor de natuur, gastronomie en architectuur. Voor stadse gezelligheid is Oostende een aanrader. U vindt hier gezellige winkels, heerlijke restaurants en fijne terrassen.