Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Kies voor het comfort van een luxe stacaravan op uw camping in het groene hart van Oostenrijk, Steiermark
Stiermarken vormt het groene hart van Oostenrijk, maar ook binnen deze bijzonder groene regio vindt u de nodige variatie. Kies voor de machtige bergtoppen van het noorden, de glooiende heuvels en wijngaarden van het zuiden of het culturele en culinaire centrum van de regio, Graz. Of kies niet en probeer het allemaal te zien gedurende uw kampeervakantie. Wat uw wensen ook zijn, neem vandaag nog contact op met LUX-camp voor alle nodige informatie om een hele bijzondere vakantie te plannen. Lees meer...

CAMPING IN STEIERMARK

Waarom kiezen voor een camping in Steiermark?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

Kijk uit het raam van uw stacaravan en zie machtige bossen en besneeuwde bergen.

Dankzij haar vele meren die in de zomer watertemperaturen van wel 24 graden bereiken volop zoet water zwemplezier.

Zowel 's zomers als in de winter uitstekend vertoeven.

Proef de heerlijke Almland biefstuk, van de 4.000 Alm runderen die in het Almland natuurpark grazen.


In een land dat bekend staat om haar ongerepte natuur vormt Stiermarken het groene hart. Zo'n 60 procent van de regio is bedekt met dichte bossen waar planten en dieren het nog voor het zeggen hebben. In dit land van berg en bos slingeren wandelpaden zich een weg door het landschap om u keer op keer te verrassen met overweldigende panorama's. Panorama's die in de regio zo veelvoorkomend zijn dat u zelfs vanuit uw campingzwembad vaak de machtige Alpen ziet liggen.

Bella Austria

Een goed voorbeeld van een camping waar u van dergelijke vergezichten geniet is luxe kampeerplek Bella Austria. Een gezinscamping in het hart van deze groene regio, waar de Stiermarkse gastvrijheid nog hoog in 't vaandel staat.

Maak tijdens een warme zomerdag een verfrissende duik in het zwembad. Als u naar boven kijkt ziet u, u raad het al, de besneeuwde bergtoppen van de Alpen.


Strand en natuur in Steiermark

In het groene hart van Oostenrijk, Stiermarken, treft u geen zee aan. Een trip naar Zuid-Europa om een strand te vinden is echter niet nodig. U vindt u deze regio namelijk talloze meren, waarvan een deel ook voorzien is van heerlijke stranden. Bezoek bijvoorbeeld het Kumberg meer dat in de zomer een watertemperatuur van 24 graden kent.

Dat is pas fijn zwemmen! In de Enns vallei treft u een van Oostenrijks meest recente nationale parken. U vindt er wandelpaden langs watervallen, bossen en dit alles onder het waakzaam oog van de besneeuwde toppen van de Alpen.

Bezienswaardigheden in Styria

Naast al haar natuurschoon vindt u in Stiermarken ook vele culturele en historische bezienswaardigheden. Overweeg bijvoorbeeld eens een tour land de verschillende kastelen die deze regio rijk is door de steden Graz, Bad Blumau, Feldbach en Kornberg te bezoeken.

Bent u nog niet uitgekeken? Dan vindt u ook in Bad Radkersburg en Reigersburg indrukwekkende burchten die de omringende landschappen overzien.