Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Luxe en rust in het prachtige Italië
Bent u op zoek naar een rustige vakantie in de prachtige natuur? Aan het meer én in de bergen? Kies dan voor de regio van het Idromeer, een prachtig en rustig gelegen meer in het romantische Italië. Lees meer...

CAMPING AAN HET IDROMEER

Waarom kiezen voor een kampeervakantie bij het Idromeer?

De hoogtepunten:

  • Temidden van de prachtige Italiaanse bergen
  • Uitzicht over het droomachtige Idromeer
  • Geknipt voor natuur- en sportliefhebbers
  • Op een steenworp afstand van gezellige dorpjes

Wilt u de kust een keer vermijden? De drukte ontwijken? Het Idromeer is de ideale omgeving voor een ontspannen of juist actieve of sportieve vakantie. Het meer ligt tussen het beroemde Gardameer en het Isomeer, genesteld tussen de Italiaanse bergen.

Kampeerders die kiezen voor deze regio, hebben hier duidelijk voor gekozen en dit is te merken aan de heerlijke ontspannen sfeer die hier hangt.

In de omgeving

Het Idromeer

Wilt u niet aan de drukke kust zitten dit jaar? Dan is het Idromeer een echte aanrader. Grote motorboten niet zijn toegestaan en u dus van hartelust – en veilig – van het water kunt genieten. Zeilen, surfen, zwemmen, spelen; dat kan allemaal. Bent u op zoek naar meer adrenaline, waarom neemt u niet een proefles bergbeklimmen? Bent u een beginner? Geen probleem, probeer één van de vele goed uitgeruste Via Ferrata’s. Of wat dacht u van een kayak? Of een dag canyoning?

De mooiste campings in de regio....

Camping Rio Vantone

Camping Rio Vantone is een gezellige en sportief-georiënteerde familie camping aan de oever van het rustige Idromeer. Er is voor ieder wat wils. U kunt bijvoorveeld heerlijk uitrusten op de ligweide, bij het gezellige zwembad of bij de kinderspeelplaats.

Er worden vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De camping ligt midden in de natuur en is omgeven door bergen en bossen. Vissen, mountainbiken, surfen zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Gastronomie en klimaat

Gastronomie

U bent in Italië! het land staat bekend om haar heerlijke keuken. Ook in de regio rondom het Idromeer ontbreekt het niet aan lokale restaurantjes en barretjes waar u van een typisch lokaal gerecht kunt genieten. Iedereen staat hier in de keuken! Van oma tot kleinkind... 

Uiteraard mag een fris glas witte wijn niet aan uw maaltijd ontbreken!

Weer en klimaat

De regio rondom het Idromeer heeft een centrale ligging. 's Zomers geniet de regio van de zachte lucht die vanaf de Tyrreense zee de regio in wordt geblazen. De hoogte en geografische ligging zorgen er voor dat het ook 's zomers niet snikheet wordt. 

In de zomer is het er altijd goed vertoeven, warm en weinig regen. Het voor- en najaar zijn milder en goed geschikt om activiteiten te ondernemen.