Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Voor een perfecte familievakantie gaat u naar de Languedoc Roussilon
Wij nodigen u van harte uit in een van de mooiste gebieden van Frankrijk: de Languedoc Roussillon. Zowel de kust als de binnenlanden zijn prachtig. De vele brede en goudgele zandstranden liggen uitnodigend op u te wachten en in de kleine plaatsjes aan de kust is er altijd wel ergens een feestje te vinden. Een ware familievakantie dus voor jong en oud. Lees meer...

CAMPING IN DE LANGUEDOC

Waarom een plekje op een camping in Languedoc & Roussillon boeken?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • In Languedoc Roussillon komen natuur, historie en cultuur, strand en zee samen in een mediterraan klimaat en daardoor een in al die opzichten prachtige omgeving.
  • Afwisselend Languedoc Roussillon is bij uitstek een gebied waar mensen zich fijn voelen. Dat gold ook voor bijzondere kunstenaars als Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Picasso en Matisse.
  • De warmte, de zachte kleuren en de aangename temperaturen zijn vrolijk makend, rustgevend en inspirerend.
  • Hoeveel mooier wilt u het hebben; vanaf een luxe kampeerplek op een met zorg door LUX-camp voor u geselecteerde camping optimaal genieten van rust en ruimte

Strand en natuur in Languedoc & Roussillon

De stranden van de Languedoc zijn schoon, lang en uitgestrekt, zodat er veel gelegenheid is voor uw strandplezier, tegen een prachtige achtergrond. Dat is dubbel genieten. Buiten de stranden en ander zwemplezier biedt de Languedoc u ook enorm veel. Het is namelijk een gebied met een bijzondere historie die duizenden jaren terugvoert. Dat is zichtbaar aan de hand van cultuur van vroeger en meer recent. Dat maakt de Languedoc Roussillon een mooie combinatie van strandplezier en excursies, waardoor mensen van jong tot oud(er), alleen, samen of als gezin het hier zo bijzonder naar hun zin hebben. Vanuit uw luxe stacaravan op een luxe kampeerplek hebt u ontelbaar veel mogelijkheden om Languedoc Roussillon te ontdekken.

De mooiste campings in Languedoc Roussillon:

Le Brasilia

Een fantastische familiecamping waar zowel de jongere als de oudere kinderen (en daarmee hun ouders!) zich heerlijk thuis voelen, met leuke activiteiten, sporttoernooien, en andere voorzieningen. Deze camping lijkt een soort schiereiland in het prachtige zuiden van Frankrijk. Camping Le Brasilia grenst aan een prachtig dennenbos en is omgeven door zee en strand.

Nouvelle Floride

Nouvelle Floride ligt direct aan strand en zee. Het is dus een geweldige locatie voor luxe kamperen tijdens uw zomervakantie. Er zijn veel activiteiten en luxe voorzieningen als het fantasierijke waterpark, een jacuzzi, glijbanen en een tuin. Duiken, waterfietsen, wateraerobics, een complete speeltuin en faciliteiten rondom Nouvelle Floride maken het geheel nog levendiger. Om de omgeving te verkennen kunt u direct voor de camping op de bus stappen, bijvoorbeeld naar het oude dorpje Marseillan.

Serignan Plage

Voor gezinnen met jongere en oudere kinderen is Camping Serignan Plage een perfecte plek, in een prachtige groene omgeving, aan een geweldig zandstrand en met een fantastisch zwemparadijs met glijbanen. Met een fijn zwembad, verschillende jacuzzi’s, een zonovergoten terras met ligstoelen en een prachtig restaurant. ’s Avonds is er veel vertier, en het animatieteam is bijzonder actief. Buiten de camping is een bezoek aan een typisch Franse markt in Valras Plage aan te raden.

Steden in Languedoc & Roussillon

Bezienswaardigheden als het schilderachtige plaatsje Collioure, met huizen in verschillende pasteltinten, of een tochtje door de Pyreneeën zijn bijzondere aanraders. Narbonne en Perpignan behoren tot de aansprekende grote steden in de Languedoc-Roussillon.

Kenmerkend is ook de productie van veel wijnsoorten met een specifiek karakter, zoals de stevige Banyuls. Eigenzinnig, zoals veel streekproducten.

Weer en klimaat

De Languedoc heeft een mediterraan klimaat: zonnig, zacht en vruchtbaar. Het aantal dagen met zon is gemiddeld 300 per jaar, zonder extreme hitte, dus aangenaam voor een ontspannen zonnig verblijf en daardoor te genieten van zon, zee en strandplezier. 

En van het enorm gevarieerde landschap, met al die bijzondere uitgaansplaatsen en allerlei mogelijkheden om van kunst, cultuur, sportieve activiteiten of van het uitgaansleven te proeven. Dat is nou wat wij van LUX-camp bedoelen met luxe kamperen!