Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Charente-Maritime is gelegen aan de Atlantische kust in het westen van Frankrijk. Deze regio biedt meestal een warm, aangenaam klimaat en het landschap is bezaaid met overwegend vlak en bossen. De meest populaire bestemming in Charente-Martime is de havenstad La Rochelle. Voor meer informatie over Charente Maritime, neem dan contact op met onze reisadviseurs door te bellen naar 020-2626344. Lees meer...

Charente Maritime

Charente Maritime

Meer over Charente Maritime

De regio Charente Maritime is een absoluut prachtige vakantiebestemming vol cultuur, ontspanning en heerlijk eten. De regio is gelegen aan de Atlantische kust in het zuidwesten van Frankrijk. Er zijn vele eilanden en diverse rivieren die door de regio stromen. Toerisme, de havens en productie zijn de belangrijkste economische sectoren van Charente Maritime. ’s Zomers is er een warm, aangenaam klimaat met temperaturen die variëren tussen 25 en 35 graden, waardoor er veel toeristen uit heel Europa naar de regio afreizen om de heerlijke lokale visrestaurants te bezoeken.

Cognac en Pineau zijn de twee belangrijkste producten, die in de regio worden gemaakt. U kunt en producent bezoeken en ontdekken hoe zij deze dranken maken. Uiteraard kunt u na een rondleiding de heerlijke druppels proeven.

De meest populaire stad is La Rochelle, een havenstad, die is verbonden met het eiland Île de Ré door een 2,9 km lange brug die in 1988 werd voltooid. De haven werd in de twaalfde eeuw erg belangrijk, door de handel van voornamelijk wijn en zout. Nu wordt de haven nog steeds gebruikt, ook voor de aanleg van jachten. Het oude onderzoeksschip Calypso, gebruikt voor Jacques-Yves Cousteau voor oceaanonderzoeken, is tegenwoordig te ontdekken in het maritiem museum van La Rochelle.

In de stad La Rochelle is tevens een groot aquarium te vinden die huis biedt voor 10.000 ziedieren in 65 grote aquariums. Er is ook een haaienaquarium en een 365 graden tunnel waar u met de hele familie van de dieren kunt genieten. Aan het einde is er een souvernirwinkel, waar de kinderen een aandenken aan dit prachtige aquarium mee kunnen nemen.

De regio Charente Maritime staat bekend om de streek van het goede leven. U kunt hier bossen, moerassen, velden met zonnebloemen, mooie riviertjes en wijngaarden vinden: een écht plaatje van Frankrijk! Door middel van wandelingen, fietstochten of te paard kunt u gemakkelijk de streek verkennen. Proef ook de streekproducten Pineau, cognac en de geitenkazen.

Beklim één van de oudste vuurtorens van Frankrijk. De naam, Phare des Baleines, 'vuurtoren van de walvissen' is vernoemd naar de vele walvissen die aanspoelden aan de kust. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1920. De vuurtoren is origineel gebouwd in 1682 en is in 1854 vervangen. De vuurtoren is 57 meter hoog, 257 treden en heeft een bereik van 45 km. U heeft uitzicht op het eiland, de bocht van de Baleines en een vissluis. De vuurtoren kan het hele jaar door bezocht worden.

In het hart van de regio Charente Maritime vindt u veel historische gebouwen, waaronder Romaanse kerken, adbijen en kastelen. Ontdekt de geschiedenis en de cultuur van de regio.

Spreek u de regio Charente Maritime niet aan? Dan biedt LUXcamp vakantieaccommodaties aan in andere regio's van Frankrijk of in de volgende prachtige landen:

>> Spanje

>> Kroatië

>> Italië

>> Nederland

>> Oostenrijk

Wilt u graag meer weten over de campings en de omgeving van Charente Maritime, dan kunt u contact opnemen met onze reisadviseurs door te bellen naar 020 - 2626344.

Wij verheugen ons op uw telefoontje!

LUXcamp!