Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Campings in het groene hart van Italië: Abruzzo!
Abruzzo staat bekend als het groene hart van Italië. Het bergachtige landschap wordt gekenmerkt door de steile weggetjes en kleine dorpjes tegen de berghellingen aan en de wonderschone natuur. Huur een luxe stacaravan bij een van de prachtige campings in Abruzzo. Neem contact op met Lux-camp en wij helpen u graag verder een vakantie te boeken. Lees meer...

CAMPING IN ABRUZZO

Waarom kamperen in Abruzzo?

TOP 4 overzicht Abruzzo:

  • Ongerepte natuur
  • Culinair genieten
  • Veel zon vanwege de zuidelijke ligging
  • Bijzondere steden

Abruzzo staat bekend om de rust en ongerepte natuur. Door het bergachtige ruwe landschap is de regio dunbevolkt. Dit maakt Abruzzo de ideale kampeerplek voor liefhebbers van rust en natuurschoon. Bovendien zijn er in het oosten van de regio prachtige stranden te vinden. Lux camp raadt u de twee mooie campings Punta Navaccia en Stork Camping Village aan.

Luxe campings in Abruzzo

Stork Camping Village

Luxe kamperen op een 4-sterrencamping aan de fantastische Adriatische Zee - dat biedt de luxe camping bij Roseto degli Abruzzi direct aan het strand. De camping is bedekt met grote bomen - waardoor uw stacaravan onder de Adriatische zon altijd in de schaduw staat. Het grote terrein heeft een oppervlakte van 70.000 vierkante meter en heeft een zwembad voor volwassenen en kinderen.

Punta Navaccia

De camping met een oppervlakte van zo'n 70.000 vierkante meter heeft voor jong én oud veel te bieden. Punta Navaccia beschikt onder meer over een kleine haven met 200 ligplaatsen voor boten, een groot overdekt amfitheater, internationale animatie, fitness club, speeltuin, discotheek, tennisvelden en nog veel meer! De camping heeft aan het meer een lang en breed rotsstrand met aanlegsteigers en drijvende platforms. Punta Navaccia heeft tevens een bar, supermarkt, restaurant en pizzeria.

Strand en natuur in Abruzzo

Een van de mooiste natuurgebieden van Italië is het Parco Nazionale d'Abruzzo. Dit natuurreservaat biedt een afwisselend landschap van rivieren, meren, hoge bergtoppen en bossen. In het park kunt u uitgebreid wandelen, paardrijden, kanoën en zelfs skiën.

In het natuurgebied zijn onder meer edelherten reeën, wolven en zelfs bruine beren te bewonderen. Abruzzo beschikt over een lange kustlijn aan de Adriatische zee. Van lange zandstranden to idyllische kleine stranden grenzend aan de bossen: Abruzzo heeft het allemaal.

Bezienswaardigheden in Abruzzo

De hoofdstad van Abruzzo ligt aan de voet van de Gran Sasso, het hoogste punt van het Italiaanse vasteland buiten de Alpen. L'Aquila barst van de oude kleine straatjes met kerken en herenhuizen.

Het Museo Nazionale d'Abruzzo is gevestigd in een 16e-eeuws kasteel en heeft onder meer het skelet van een mammoet en Romeinse kunstobjecten. Het kleine plaatsje Atri bestaat uit een wirwar van prachtige straatjes, steegjes en doorgangetjes met kerkjes en huizen.