Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
365 dagen per jaar in alle jaargetijden is een camping in Salzburg / Zell am See in één woord 'genieten'
Wanneer u kiest voor een kampeervakantie in de regio Salzburg / Zell am See kiest u voor een complete ervaring. De cultuur van de stad Salzburg, de ongerepte natuur van de vele beschermde gebieden, de culinaire hoogstandjes zoals de appel en walnoot ring. Verrassend voor velen die de regio voor het eerst bezoeken zijn de vele mogelijkheden om hier heerlijk te zwemmen. Niet alleen op de camping, maar ook in de vele zoetwatermeren die in de zomer door de zon opgewarmd worden. Lees meer...

CAMPING IN SALZBURG

Waarom kiezen voor een camping in Salzburg / Zell am See?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

Proef de befaamde lokale lekkernij Salzburger Nockerln.

Ontdek het bijzondere Hohe Tauern natuurpark.

Cultuursnuiven in het land van Mozart en de Stille Nacht.

Lopen, fietsen, skiën en meer voor de sportieve vakantieganger.

Elk seizoen is een ervaring in de regio Salzburg / Zell am See. De geur van de bloeiende bomen en platen van de lente, de heerlijke zon en het warme water in de zomer, de kleuren en smaken van de herfst en natuurlijk het witte deken van de winter. De beste vakantie campings van Salzburg / Zell am See zijn dan ook zo gelegen dat u in elk seizoen kunt genieten van hetgeen de regio u te bieden heeft. Zo'n camping is Woferlgut Sportcamp.

Woferlgut Sportcamp

Woferglut Sportcamp is een vakantiecamping waar u zowel 's winters als zomers volop te doen heeft. Paardrijden, wandelen, fietsen en natuurlijk skiën doet u allemaal op een steenworp afstand van uw stacaravan.

U bevindt zich hier vlak bij een fijn recreatiemeer en vindt enkele kilometers verderop het bekende Zell am See.

Strand en natuur van Salzburg / Zell am See

In de regio Salzburg / Zell am See vindt u 3 van de 47 natuurparken die Oostenrijk rijk is. Bezoek het Riedingtal natuurgebied voor talloze grote en kleine meren omringd door mooie valleien en hoge bergtoppen. Het Weissbach natuurgebied is een mix van bergbossen, hoge weides en de indrukwekkende Seisenberg kloof.

Bezoek het natuurgebied Buchberg voor een glooiend heuvellandschap met in het middelpunt de 800 meter hoge Buchberg. Een berg wiens top u op bijzondere uitzichten over het omringende gebied trakteert.

Bezienswaardigheden in Salzburg / Zell am See

Salzburg, de stad die de wereld Mozart gaf, is op cultureel vlak een van 's werelds bekendste steden. De festivals, de theaters, de opera en natuurlijk de historische en architectonische trekpleisters maken van de stad een ongekende belevenis. Een absolute aanrader is het fort Hohensalzburg, één van Europa's grootste kastelen.

Ook de vele grotten en mijnen zijn een bezoek waard. Veel voormalige mijnen zijn omgevormd tot toeristische trekpleisters met spectaculaire licht- en geluidsshows en zijn daarmee een feest voor jong en oud.