Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Kom genieten op een camping in Tirol
Innsbruck is een 800 jaar oude stad die gelegen is in het zuidwesten van Oostenrijk. De stad is met name populair onder wintersportliefhebbers, alhoewel het tijdens zomervakanties ook druk bezocht wordt. Hebt u er altijd al van gedroomd om in een stacaravan te genieten van al het moois van Tirol (Innsbruck)? U kunt contact opnemen met, of meer informatie aanvragen bij LUX-camp. Lees meer...

CAMPING IN TIROL

Waarom zou u moeten kiezen voor een camping in Tirol?

LuxCamp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje: 

Een belangrijk centrum van de wintersport

Tal van bezienswaardigheden

Een van de belangrijkste winkelstraten

Een middeleeuws centrum

Innsbruck is een 800 jaar oude stad die gelegen is in het zuidwesten van Oostenrijk en aan de rivier de Inn. De stad heeft veel middeleeuwse gebouwen, bezienswaardigheden en musea. Daarnaast is het natuurlijk een populair wintersport gebied. Er zijn zelfs twee Olympische Winterspelen in de stad gehouden. Van alles te doen en te beleven dus, waarvan u kunt genieten door te blijven in een stacaravan van LuxCamp, bijvoorbeeld op de mooiste camping Natterer See.

Natterer See Campsite

Deze camping ligt op een zonnig plateau op ruim 800 meter hoogte die omgeven wordt door groen en een groot meer. Voor iedereen is er iets te beleven op de camping, bijvoorbeeld een animatieteam voor de allerkleinsten, en toernooien en activiteiten voor de oudere kinderen en de volwassenen.

Daarnaast zijn er romantische terrassen om te genieten van het prachtige uitzicht samen met uw geliefden. Wilt u liever iets actiefs ondernemen? Ga er dan op uit en kies ervoor om te gaan fietsen of te raften.

Strand en natuur in Tirol

Tirol beschikt over prachtige meren, waaronder Achensee, Thiersee en Haddensee. Achensee is het grootste meer met een oppervlakte van 6,8 vierkante kilometer. Thiersee is ook erg geliefd bij toeristen en is gelegen tussen de bergen. Verder zijn er nog tientallen andere meren, waarbij u in bijna ieder meer kan zwemmen, roeien en zeilen.

Tirol kent 5 natuurparken; Karwendel, Kaunergrat, Ötztal, Tiroler Lech en Zillertaler Alpen. Ieder natuurgebied heeft zijn eigen indrukwekkende landschap, zoals gletsjergebieden, veengebieden en wilde rivierlandschappen.

Bezienswaardigheden in Tirol

Breng zeker een bezoekje aan Innsbruck. De bezienswaardigheden in Innsbruck zijn eindeloos. Allereerst de Fürstenburg, dit is een 15e-eeuws kasteel die het beroemde balkon heeft met het gouden dak. Daarnaast kent Tirol (Innsbruck) nog tientallen andere bezienswaardigheden, waaronder Kaiserliche Hofburg, Tiroler Landestheater Innsbruck en New Hungerburgbahn. Iedere bezienswaardigheid is zeker een bezoekje waard. Daarnaast zijn er ook diverse musea.

Denkt u maar eens aan het Tiroler Volkskunstmuseum met Tiroler volkskunt of Schloss Ambras waarbij u een kasteel van binnen kunt bekijken. Riesenrundgemälde, Zeughaus en Stadtmuseum zijn nog andere musea. Ten slotte is er één van de belangrijkste winkelstraten, namelijk de Maria Theresienstrasse. Kortom, veel mooi in Innsbruck in Tirol.