Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Campings in Beieren
Beieren is qua oppervlakte de grootste deelstaat van Duitsland. Het grenst aan Tsjechië en Oostenrijk. Wie ervoor kiest om zijn vakantie op een camping in deze regio door te brengen, kan genieten van het platteland, de naaldbossen en de kleine stadjes die echt een bezoek waard zijn! Neem contact op met LuxCamp om op een van onze Beierse campings te reserveren. Lees meer...

Camping Beieren

Waarom kiest u voor een vakantie in Beieren?

Beieren is een van de favoriete bestemmingen voor vakantiegangers. Samen met Berlijn is het de beroemdste Duitse staat in Europa. Een verblijf in Beieren is een onvergetelijke ervaring omdat Beieren:

  • doorkruist wordt door twee grote rivieren: de Donau en de Main.
  • Een groot cultureel erfgoed en middeleeuwse steden kent
  • Heerlijke culinaire specialiteiten heeft

München, de hoofdstad van Beieren

Samen met Berlijn en Frankfurt is München de bekendste Duitse stad ter wereld. Het centrum van de stad kent vele grote tuinen en parken waar u kunt wandelen, musea, voetgangerszones, charmante steegjes met terrassen, waterfonteinen en historische monumenten. Het is een stad met een uitzonderlijke charme en een unieke en specifieke architectuur. Het traditionele Oktoberfest, waar alles draait om het thema bier en braadworst, is het belangrijkste evenement in de Beierse hoofdstad.

Strand, cultuur en gastronomie

Stranden in Beieren

Midden in de Beierse Alpen ligt de Walchensee met haar ongelooflijke blauwe tinten. Gezinnen genieten van zwemmen en ontspannen op een van de vele stranden. Niet ver van München, vlakbij de stad Rosenheim, ligt het grootste meer van Duitsland: de Chiemsee, ook bekend als de "Beierse Zee". Ideaal voor een vakantie.

Cultuur

Neurenberg: Neurenberg staat bekend om zijn symfonieorkest, dat meer dan 100 concerten per jaar geeft. Neurenberg is de stad van cultuur en entertainment, met name met het Neurenberger International Chamber Music Festival.

Gastronomie

Aardappelsalade, broodsoep en aardbeienbavarois zijn allemaal specialiteiten die de rijkdom van de Beierse keuken weerspiegelen. Heerlijke gerechten voor op vakantie!