Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Ontdekt 2.500 vierkante kilometer verrassend natuurschoon vanaf een luxe camping in Luxemburg

Luxemburg is voor velen slecht de 'lu' uit Benelux, maar dit kleine landje ingesloten tussen Frankrijk, Duitsland en België is een uitstekende bestemming voor uw volgende kampeervakantie. Als één van de kleinste landen van Europa is Luxemburg voor velen geen voor de hand liggende keuze als men denkt aan luxe kamperen, maar de 2.500 vierkante kilometer oppervlak van dit land zit tjokvol natuur-, cultureel- en historisch schoon. Neem vandaag nog contact op met LUX-camp over het boeken van een stacaravan in Luxemburg en u wordt vrijblijvend van alle nodige informatie voorzien.

Ontdekt 2.500 vierkante kilometer verrassend natuurschoon vanaf een luxe camping in Luxemburg
Luxemburg is voor velen slecht de 'lu' uit Benelux, maar dit kleine landje ingesloten tussen Frankrijk, Duitsland en België is een uitstekende bestemming voor uw volgende kampeervakantie. Als één van de kleinste landen van Europa is Luxemburg voor velen geen voor de hand liggende keuze als men denkt aan luxe kamperen, maar de 2.500 vierkante kilometer oppervlak van dit land zit tjokvol natuur-, cultureel- en historisch schoon. Neem vandaag nog contact op met LUX-camp over het boeken van een stacaravan in Luxemburg en u wordt vrijblijvend van alle nodige informatie voorzien. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Luxembourg (2)
Diekirch
Larochette-Mersch
Luxemburg is een land vol verrassingen voor de vakantieganger. Van een winkeldagje tot een actieve dag in de natuur, gecombineerd met een verblijf in een luxe stacaravan, hier is het...
Luxemburg is een land vol verrassingen voor de vakantieganger. Van een winkeldagje tot een actieve...
  • Prachtige dorpjes
  • Klein is fijn
  • Divers landschap
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING IN LUXEMBORG

Wandelend of fietsend Luxemburg verkennen

Waarom luxe kamperen in Luxemburg?

Maak een rit met de Petrusse Express, een toverachtig trein die u langs meerdere mooie bezienswaardigheden brengt.

Bezoek het MUDAM museum van moderne kunst in Luxemburg stad met werken van de bekendste moderne kunstenaars van over de hele wereld.

Casamates de Bock, het 'Gibraltar van het Noorden' bevat een wirwar van tunnels en defensieve gangen die in het verleden de militaire reputatie van dit kleine landje groot maakte.

Tientallen kastelen groot en klein om te bezoeken.

Luxemburg is misschien klein, maar groot in zijn natuurschoon en levende geschiedenis in de vorm van talloze kastelen, burchten en andere historische bouwwerken. Wanneer u kiest voor een verblijf in een van de vele luxe campings die dit mooie landje rijk is het aan te raden uw wandelschoenen of fiets mee te nemen. U verkent al dit moois namelijk het best te voet of op de fiets. Het land is doorkruist met vele wandel- en fietspaden die u langs de mooiste bezienswaardigheden brengen en u keer op keer met unieke landschappen en uitzichten presenteren.

De mooiste gebieden om te kamperen in Luxemburg

Larochette

In de vallei van de Witte Ernz vindt u Larochette, een bijzonder dorpje in een prachtige omgeving. Vol uitstekende restaurants en gezellige cafeetjes waant u zich in een middeleeuws sprookje, voorzien van alle moderne comfort.

Bezoek het Kasteel van Larochette, gelegen op een bergkam, voor een geweldig uitzicht over het dorp en de omringende vallei.

Strand en natuur in Luxemburg

Aan alle zijden omringd door andere landen, zal u stacaravan in Luxemburg nooit aan een zeestrand staan. De kans is echter zeer groot dat uw luxe kampeerplek in Luxemburg een zwemparadijs met bijbehorende zonnebedden heeft zodat u zich ook in dit kleine landje heerlijk in de zon kunt opwarmen en het water kunt opzoeken voor een verkoelende dip.

Ook zonder stranden is er in Luxemburg gelukkig meer dan voldoende natuurschoon te vinden in de vorm van groene valleien, kronkelende riviertjes en golvende heuvels. Het land wordt niet zonder reden ook wel het groene hart van Europa genoemd.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Als toerist kunt u in Luxemburg niet om Luxemburg stad heen. Het kasteel van de Groothertog, oftewel het Palais Grand-Ducal, stamt uit de zestiende eeuw en is in de daaropvolgende eeuwen uitgegroeid tot een indrukwekkend verschijning. Naast dit kasteel en de beroemde Cathédrale Notra-Dame de Luxembourg vindt u een stad vol middeleeuwse charme in de vorm van kronkelende straatjes, kleine winkeltjes en historische bouwwerken.

Buiten Luxemburg stad zijn er echter door het hele land talloze burchten, kastelen en ruïnes te vinden die het hele land doen overkomen alsof het uit de pagina's van een sprookje geplukt is.

Eten, drinken en cultuuur van Luxemburg

Een bezoek aan Luxemburg is niet compleet zonder van de traditionele 'judd mat gaardebounen' geproefd te hebben. Deze gerookte varkens-nek wordt geserveerd in een stoofpot van bonen, aardappelen en bacon.

Indien u van een goed glas wijn houdt zijn de lokale witte wijnen een absolute aanrader. De kans is groot dat u vanaf uw luxe kampeerplek de wijngaarden waar uw fles is gemaakt kan zien liggen.

Weer en klimaat van Luxemburg

Het weer en klimaat van Luxemburg is te vergelijken met hetgeen u in Nederland gewend bent: Zomers die nooit echt heel erg heet worden met een gemiddelde temperatuur van 17 graden en winters die nooit echt heel erg koud worden met een temperatuur die gemiddeld 0 graden meet.

In het uiterste zuidwesten van het land valt regelmatig regen, waardoor de regio erg groen is, terwijl het noorden door de nabijgelegen pieken van de Ardennen iets droger is.

Geschiedenis van Luxemburg

Luxemburg is in de loop der eeuwen regelmatig deel van verschillende rijken geweest. Waarschijnlijk voor het eerst gekoloniseerd door Belgische stammen in de eeuwen voor de jaartelling, zou het kleine landje daarna opeenvolgend door de Romeinen, Franken en vele andere volkeren ingenomen worden.

Het was pas in het jaar 963 dat Luxemburg voor het eerst volledig onafhankelijk zou zijn. Het begin van de staat Luxemburg zou een enkel kasteel zijn, Lucilinburhuc, wat in de jaren en eeuwen daarna dankzij huwelijken, overeenkomsten en veroveringen uitgroeide tot het Luxemburg zoals we dat vandaag kennen.