Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Een mooie bestemming - Hongarije

Hongarije heeft het grootste waterparadijs in Centraal-Europa - het Balatonmeer tussen de Alpen en de Noordzee. De uitgestrekte vlakten van dit land zijn werkelijk adembenemend.

Een mooie bestemming - Hongarije
Hongarije heeft het grootste waterparadijs in Centraal-Europa - het Balatonmeer tussen de Alpen en de Noordzee. De uitgestrekte vlakten van dit land zijn werkelijk adembenemend. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Hongarije (2)
Centraal-Transdanubië
Centraal-Transdanubië is een prachtige locatie in Hongarije tussen Boedapest en het Balatonmeer. Het gebied biedt een gevarieerd landschap met bossen, bergen, meren en rivieren, en een groot aantal schilderachtige en...
Centraal-Transdanubië is een prachtige locatie in Hongarije tussen Boedapest en het Balatonmeer. Het gebied biedt...
  • Prachtig en afwisselend landschap
  • Bezoek Székesfehérvár en Győr
  • Veel leuke attracties voor kinderen
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Balatonmeer
Wordt het tijd voor een vakantie op een luxe camping, overweeg dan het Balatonmeer in Hongarije! Dit grootste meer van Centraal-Europa biedt ontspanning, het water en een mooie omgeving. De...
Wordt het tijd voor een vakantie op een luxe camping, overweeg dan het Balatonmeer in...
  • Aangename badtemperaturen
  • Vakantiegevoel voor het hele gezin
  • Prachtige bergketens
5 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING HONGARIJE

Waarom is kamperen in Hongarije geliefd?

Warm klimaat

Veel zon

Schilderachtig landschap en alles in bereik voor vrije tijd

Veel natuurlijk minerale bronnen voor wellness en ontspanning

Heerlijke gerechten en heerlijke wijnen

Balaton festival met culterele hoogtepunten

Hongarije - Een land vol sympathieke kenmerken

Hongarije is een oase in het midden van Europa, met zijn ongewone taal, de Magyar cultuur en haar onafhankelijkheid en ondanks de eeuwen van vreemde overheersingen gedurende meer dan 1.000 jaar heeft Hongarije zijn cultuur bewaard.

De mensen zijn erg open-minded en zeer gastvrij. De serene levensstijl van Hongarije nodigt u uit om de mooie cultuur te leren kennen. Dit kunt u natuurlijk het beste beleven tijdens een kampeervakantie.

LUX-camp heeft de mooiste plekken in Hongarije gereserveerd voor uw kampeervakantie. Samen met LUX-camp verblijft u in een exclusieve stacaravan of tent.

De geliefde regio's

Balaton

Het Balatonmeer is de toeristische parel van het land. Het water is niet heel diep, waardoor het in de zomer een heerlijk warme temperatuur krijgt. De zachte oever is ideaal voor gezinnen met kinderen. Op de hellingen van schiereiland Tihany rijpen beroemde wijnen, in Heviz zijn er speciale baden vanwege het vulkanische mineraalmeer. Watersport, pretparken en evenementen zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen.

Camping Füred

Deze luxe camping is gelegen aan de noordoostelijke oever van het Balatonmeer. Vanaf de reuzenglijbaan roetsjen de kinderen direct in het meer, die in de zomer heerlijk verwarmd is. Er is tevens een zwembadcomplex met een verwarmd zwembad en een kinderbad, een sauna en een groot aanbod aan water- en recreatieve activiteiten. Op de camping is een kleine supermarkt, bakker en bazaar. In de avond kunt u genieten van een Hongaars diner in de restaurants, bars en cafés.

Bezienswaardigheden & gastronomie

Stranden en natuur in Hongarije

Aan het Balatonmeer liggen lange zandstranden, groene gazons en veel afgelegen plekjes in de rietvelden aan de rand van de badplaatsen. Het kleine land heeft een grote diversiteit. De Pannonische vlakten mijn zijn karakteristieke Puszta wordt doorkruist door de rivieren Donau en Tiszal; omringd door bergketes en de beroemde Hongaarse wijnbouw.

Attracties in Hongarije

De tweede grootste attractie naast de vakantie aan het Balaton meer is de hoofdstad Boedapest. De stad aan de Donau is een bruisende stad vol geschiedenis en romantische plekken.

De meest bekende daarvan is de Fischerman's Bastion - een kerk met een terras met panoramisch uitzicht over de torens in Boedapest. In de oude koninklijke stad Pecs of n de wijnstad Eger leeft de Hongaarse geschiedenis nog tot op de dag van vandaag.

Eten, drinken en cultuur

Paprika, Tokaji, Czardas - dit zijn typische termen voor de Hongaarse manier van leven die wordt gedomineerd door gekruid eten, wijnen vurige en pittige dansen. Geniet van een vakantie in Hongarije en beleef een avond in een Hongaars restaurant met culinaire hoogstandjes en zigeunermuziek. Ontdek de échte Hongaarse goulash!

Klimaat

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. Dit wil zeggen natte winters en voornamelijk warme zomers.

Hongarije heeft veel zonne-uren; zo'n 2000 uur per jaar. Ook regent het in Hongarije verrassend weinig vanwege de regenschaduw van de Alpen.

Het heerlijke klimaat, mooie stranden en de prachtige natuur maken Hongarije een top-vakantiebestemming voor families. De prijzen voor Hongarije liggen aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld een vakantie aan de Riviera of de Costa Brava.

Gebruik onze "Zoek & Boek" functie op onze website en wij zullen snel en gemakkelijk vakantie mogelijkheden die aansluiten bij uw zoekopdracht voor u op een rijtje zetten.