Tips en advies
020-2626344

Optimaal genieten op een camping in Duitsland

Duitsland is het hele jaar door gezellig. Niet alleen in de zomer, wanneer u naar hartenlust kunt genieten van de schitterende natuur, maar ook in de winter, wanneer er die gezellige kerstsfeer heerst in de steden en kleine dorpen. Wilt u meer weten over het land of over de mogelijkheden van een luxe kampeerplek in Duitsland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Lux-camp. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Optimaal genieten op een camping in Duitsland
Duitsland is het hele jaar door gezellig. Niet alleen in de zomer, wanneer u naar hartenlust kunt genieten van de schitterende natuur, maar ook in de winter, wanneer er die gezellige kerstsfeer heerst in de steden en kleine dorpen. Wilt u meer weten over het land of over de mogelijkheden van een luxe kampeerplek in Duitsland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Lux-camp. Wij beantwoorden uw vragen graag.
De meest populaire bestemmingen in Duitsland (8)
Rheinland-Pfalz
Rheinland-Pfalz
Tijdens uw verblijf in Rijnland-Palts heeft u een veelzijdige vakantie. U treft er historische steden aan, maar ook romantische burchten, beroemde wijnstreken en een schitterende natuur wachten erop ontdekt te worden. Onze adviseurs hebben de meeste vakantie campings bezocht. Daarom kunnen zij u een uitstekend persoonlijk advies geven. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie in Rijnland-Palts of neem telefonisch contact op met een van onze adviseurs.
 • Diverse sportactiviteiten als wandel- en fietstochten
 • Bezoek de romantische hoofdstad Mainz
 • Rijke erfenis van kuuroorden en mineralen bronnen
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Nedersaksen
Nedersaksen
In het uiterste noordwesten van Duitsland, tegen Groningen aan, ligt de deelstaat Nedersaksen. Dit prachtige gebied, in het noorden afgebakend door de Waddenzee, in het zuiden door de Harz, en van oost naar west door de rivieren Elbe en Eems, is in alle jaargetijden zeer geschikt voor een kampeervakantie. Bij LUX-camp vertellen we u er graag meer over!
 • Noordwest Duitsland
 • Prachtige natuur
 • Ontdek het Harz gebergte
3 beschikbare campings
Beschikbaarheid controleren
Hessen
Hessen
Wij kennen Hessen! Tijdens een camping vakantie in Hessen verblijft u in een van de talrijke bossen die Midden-Duitsland rijk is. Geniet tijdens uw vakantie van heerlijke meren, heide- en veenlandschappen, rivieren als de Lahn en de Rijn, pittoreske vakwerkhuizen en architectonische monumenten. Onze adviseurs hebben de meeste vakantie campings bezocht. Daarom kunnen zij u een uitstekend persoonlijk advies geven over de beste campings in de regio. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie via de website of neem telefonisch contact op met een van onze adviseurs.
 • Prachtige groene bosrijke omgeving
 • Bezoek de wereldstad Frankfurt am Main
 • Vele kuuroorden en beautycentra in de buurt
2 beschikbare campings
Beschikbaarheid controleren
Beieren
Beieren
3 beschikbare campings
Beschikbaarheid controleren
Hamburg
Hamburg
Wij kennen Hamburg! Tijdens een camping vakantie in Hamburg bevindt u zich in de op één na grootste stad van Duitsland. U vindt hier historische bezienswaardigheden, de mooiste kunst, een schitterende natuur en gezelligheid op uw vakantie camping. Onze adviseurs hebben de meeste campings bezocht en kunnen u daardoor persoonlijk advies geven wat betreft de keuze van uw camping vakantie. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie via onze website of neem telefonisch contact op met een van onze adviseurs.
 • Wandel door het imposante gebied aan de haven
 • Het historische centrum met gebouwen als het 17-eeuws handelskantoor en historische koopmanspanden
 • Maar liefst vijf grote kerken
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Noordrijn-Westfalen
Noordrijn-Westfalen
Grenzend aan de Belgische en Nederlands grens en geschakeerd langs de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts ligt de prachtige deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een gebied dat qua grootte tussen Nederland en België in ligt en vele mooie bezienswaardigheden kent. Wist u dat nog niet zo lang geleden Noordrijn-Westfalen bekend stond als het ‘Land van kolen en staal’. Tegenwoordig kent men de deelstaat vooral vanwege de ruim 700 musea die er te vinden zijn.
 • Heerlijke Tillessenmeer
 • Movie Park
 • Attractiepark Wunderland
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Baden-Württemberg
Baden-Württemberg
Wie naar Zuid-Duitsland gaat merkt al snel dat deze regio alles in zich heeft: hoge alpentoppen, sfeervolle steden en uitgestrekte wouden. Gezien het feit dat Duitsland echt een kampeerland is, kunt u vanaf de vakantie camping eenvoudig alle bezienswaardigheden goed bezoeken. Neem contact op met de medewerkers van LUX-camp voor meer informatie over een gebied dat uw interesse heeft.
 • Zuidwest Duitsland
 • Historie en architectuur
 • Enorm attractiepark
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Mecklenburg-Vorpommern
Mecklenburg-Vorpommern
Wij kennen Mecklenburg-Voor-Pommeren! Tijdens een camping vakantie in Mecklenburg-Voor-Pommeren heeft u de keuze uit diverse landschappen. Zo kunt u heerlijk vertoeven aan het strand, of een lange wandeling in de bossen maken. De campings liggen dicht bij de zee, waardoor het een perfecte regio is voor watersporters. Onze adviseurs hebben de meeste campings bezocht, waardoor ze u van een persoonlijk advies kunnen voorzien. Vind en boek nu uw volgende vakantie camping via onze website of neem telefonisch contact op met een van onze adviseurs.
 • Afwisselend landschap van de zee tot en met het bos
 • Bezoek steden als Wismar, Stralsund en Güstrow
 • De ideale keuze voor een gezellige familievakantie
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING DUITSLAND

Waarom kiezen voor een camping in Duitsland?

TOP 4 overzicht Duitsland

Culinair genieten

Cultuur snuiven

Weidse natuur ontdekken

Veel mogelijkheden

Gemoedelijke sfeer

Wat u ook zoekt, u vindt het op campings Duitsland

Duitsland is bijna 9 keer zo groot als Nederland en dat zegt al genoeg over de uitgestrektheid van dit land. Juist daardoor is er in dit land veel variatie te vinden. In het noorden grenst het land aan de Noordzee, de Waddenzee en de Oostzee, terwijl we ons in het zuiden van Duitsland in de schitterende Alpen bevinden. Daartussen ligt een gebied met zowel bossen en heuvels met wijnvelden, als vlakten met adembenemende bloemenvelden. In het land zijn diverse steden en dorpen met een rijke geschiedenis te vinden, zoals Berlijn, Trier, Bremen en Dresden.

De mooiste gebieden om te kamperen in Duitsland

Nedersaksen

De deelstaat Nedersaksen grenst aan Nederland en is daardoor gemakkelijk te bereiken. Een camping met luxe stacaravan in deze streek brengt u dichtbij een uitgestrekte, beboste omgeving met veel water. Niet alleen de zee, maar ook plassen en rivieren maken Nedersaksen tot een levendige regio.

Noord-Duitsland

Noord-Duitsland is waarschijnlijk het meest vlakke deel van Duitsland, maar het is zeker niet minder mooi dan de rest van het land. De diverse zeeën waaraan het land gelegen is, de rivieren, de oude havensteden, dat zijn allemaal dingen die het noorden van Duitsland de moeite waard maken.

Strand en natuur in Duitsland

Zoals reeds eerder vermeld is Duitsland een land met vele gezichten. Een camping met luxe stacaravan in Duitsland biedt u de gelegenheid om een vakantie veelzijdig te maken. Fiets door schitterende bossen, wandel door immense bergen en geniet van de zon aan het strand.

Duitsland beschikt met name over zandstranden, waardoor ook kleine kinderen zich hier prima kunnen vermaken. Duitsland beschikt over ruim 100 natuurparken, waardoor er in elke regio wel een mooi park te vinden is dat een bezoekje waard is.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland beschikt over prachtige culturele bezienswaardigheden. Berlijn is het hart van dit land en hier vinden we onder andere nog resten van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, de Rijksdag en de schitterende Berlijnse Dom.

Andere architectonische hoogtepunten zijn de Dom van Keulen, het Slot van Heidelberg, Kasteel Neuschwanstein en de Frauenkirche in Dresden. Het is echter ook mogelijk om gewoon te genieten in een van de vele oude stadjes die Duitsland telt. De vakwerkhuizen zijn en blijven een lust voor het oog.

Eten, cultuur en klimaat in Duitsland

Eten, drinken en cultuur

Duitsland staat bekend om het lekkere eten. Traditionele curryworsten, Bratwurst en Sauerkraut, het zijn allemaal typisch Duitse gerechten die in veel plaatselijke restaurants geserveerd worden. Ook op het gebied van drinken weten de Duitsers wel van wanten. Dat zien we nog terug in de vele bierhuizen die de lekkerste lokale bieren schenken.

Weer en klimaat

Duitsland kent een gematigd zeeklimaat, maar vanwege de uitgestrektheid van het land, is het weer gevarieerd. In de zomermaanden is het in het noorden van Duitsland vaak wat koeler, terwijl de winters een stuk zachter zijn dan in het zuiden van het land. In het binnenland daarentegen is het in de zomer al snel een stuk warmer dan in Nederland, terwijl de winters juist kouder zijn, maar luxe kamperen is bij alle weertypes een succes.