Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Ontdek het prachtige Noord-Jutland
<p>Noord-Jutland is de perfecte plek voor een campingvakantie. Met zijn kilometerslange prachtige zandstranden en de zee is het ideaal voor zomerplezier en dagjes naar het strand. Bezoek ook Fårup Sommerland, Aalborg Zoo en Skagen.</p> Lees meer...

Camping in Noord-Jutland

Golven en duinen

Noord-Jutland heeft veel te bieden en is een prachtige bestemming voor een campingvakantie. U wordt omringd door prachtige duinlandschappen en ruige golven. In Skagen kunt u de noordpunt van Denemarken bezoeken en in de duinen wandelen, lekker eten of genieten van het prachtige panoramische uitzicht vanaf de Råbjerg Mile. Noord-Jutland biedt ook talloze attracties en activiteiten, waaronder Fårup Sommerland, het North Sea Oceanium en Aalborg Zoo.

Het noorden van Denemarken

Skagen is een must als u op vakantie bent in Noord-Jutland. Het is een unieke ervaring om op het puntje van Grenen te staan, waar de golven van het Kattegat en het Skagerrak tegen elkaar klotsen. Maak de iconische tocht op de Sandormen om Grenen te bereiken, of wandel via een van de 4 wandelroutes. Als u het landschap in één keer wilt bekijken, is de beste plek de Råbjerg Mile, het grootste wandelende duin van Denemarken - en vanaf hier heeft u aan alle kanten het mooiste uitzicht. Als u in Skagen bent, kunt u ook stoppen bij de Grijze Vuurtoren, de Tilsandede Kerk en het Skagen Museum. In Skagen vindt u ook een breed scala aan activiteiten. Ontdek de unieke natuurgebieden te paard vanuit Langagergaard, speel voetbalgolf en ga op schattenjacht in de bunkers.

Fårup Sommerland

Vlakbij Blokhus en midden in het bos ligt Fårup Sommerland. Dit pretpark is geschikt voor jong en oud, en heeft het grootste waterpark van Denemarken. De kleintjes kunnen zich vermaken in Børnetivoli, terwijl de grotere kinderen achtbanen kunnen proberen zoals Orkanen, die zowel boven als onder water gaat, of de grootste, snelste en hoogste achtbaan van Denemarken, Fønix. In Aquaparken zijn er verwarmde zwembaden, zowel binnen als buiten, en veel glijbanen voor megaveel waterpret.

Aalborg

Aalborg is de hoofdstad van Noord-Jutland, en er valt hier veel te zien en te beleven. De dierentuin van Aalborg is zeker een bezoek waard. In het centrum vindt u speciaalzaken en warenhuizen, en op de Nørregade vindt u kleine, gezellige winkeltjes met glaskunst en handgemaakte sieraden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Kunsten - Museum of Modern Art, Utzon Centre en Kunsthal NORD. De stad staat ook bekend om zijn straatkunst, die u overal in de straten en steegjes aantreft.

Genoeg te beleven

Eén ding is zeker - tijdens een vakantie naar Noord-Jutland zult u zich niet vervelen! Bij het Kattegat kunt u volop wateractiviteiten ondernemen of een wandel- of fietsexcursie maken. Neem de route langs het Limfjord of "De Groene Route", die u door moerassen, duinen, heide en bos voert. In Hirtshals vindt u het North Sea Oceanium, het grootste aquarium van Noord-Europa. Hier kunt u kennismaken met allerlei vissen en zeedieren.