Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Wanneer u kiest voor een kampeervakantie in Bretagne bent u verzekerd van iets bijzonders.
Mooie baaien met lange stranden, ruige duinen en vervolgens een schitterend groen bosgebied: dit is Bretagne, een van de mooiste kustgebieden van Europa. Wanneer u aankomt op de door u gekozen bestemming staat de luxe stacaravan al volledig klaar. U kunt dus al vanaf het eerste moment beginnen met genieten van de heerlijke omgeving! Bretagne heeft alles wat de zichzelf respecterende kampeerder nodig heeft en méér. Om maar een voorbeeld te noemen hebben alle speciaal gelecteerde campings een verwarmd zwembad. Lees meer...

CAMPING BRETAGNE

Waarom kiezen voor een camping in Bretagne?

TOP 4 overzicht Camping Bretagne:

  • Natuur en landschap - Van glooiende landerijen en wijngaarden tot ruwe kusten en schitterende natuurgebieden, alles is aanwezig om deze vakantie te laten slagen.
  • Bezienswaardigheden - Er zijn verschillende kastelen, oude stadjes met een rijke historie en schattige, slaperige kustdorpjes die absoluut een bezoek waard zijn.
  • Activiteiten - Er zijn geweldige fietsroutes, lange wandelpaden, diverse dierentuinen en pretparken, musea en winkelcentra, mogelijkheden om te zwemmen en duiken...
  • Geschiedenis - Bretagne is een oud gebied waarvan veel dingen van vroeger zijn blijven bestaan. Zo zijn er nog oude menhirs en dolmens te vinden, maar ook kastelen uit de middeleeuwen en de oudste vuurtorens van europa zijn in dit gebied te bewonderen.

Kamperen in de regio Bretagne

Bretagne is een gebied met veel natuurgebieden, waar de mensen nog dicht bij de natuur willen leven. In een stacaravan wordt u 's ochtends wakker gemaakt door de zingende vogels. Wat is nu een betere wekker? Daarnaast biedt de camping u mogelijkheden om bijvoorbeeld te barbecueën, te zwemmen of gewoon te genieten van de omringende natuur. Bovendien is de stacaravan luxe ingericht, waardoor u tegelijkertijd kunt genieten van alle luxe van een hotel en het buiten-zijn van kamperen.

De mooiste campings om te kamperen in Bretagne

Domaine des Ormes - Deze camping is gelegen in een groot natuurgebied met schitterende meren en bossen. Daarnaast zijn er op de camping veel activiteiten mogelijk. Zo is er een outdoor adventure-terrein, is er een groot tropisch zwembad met glijbanen en worden er diverse activiteiten en shows voor kinderen en volwassenen georganiseerd.

Chateau de Galinee - Dit is een luxe camping die in het noorden van Bretagne ligt. Chateau de Galinee is voorzien van een groot buitenzwembad en verwarmd binnenzwembad, een speelkamer voor de kleintjes en diverse sportmogelijkheden. Daarnaast is er een luxe restaurant, een gezellige bar en een supermarkt voor de nodige boodschapjes.

La Grande Métairie - Midden in een natuurpark met hoge bomen, dicht bij de kust, vind u La Grande Métairie. Deze camping heeft diverse binnen- en buitenzwembaden, verschillende mogelijkheden tot sporten en er is entertainment voor jong en oud. In het amfitheater worden shows georganiseerd. Ook in de omgeving is veel te zien, zoals de bijzondere menhirs en dolmens in het gebied.

Strand en natuur in Bretagne

Aangezien Bretagne ruim 1700 kilometer kustgebied heeft, zijn er honderden stranden in het gebied. De meeste stranden zijn wel erg mooi, maar niet zo bijzonder. Cote de Granit Rose is echter een bijzonder strand, omdat daar spectaculaire roze rotsen voorkomen. Deze rotsen komen verder slechts op twee andere plaatsen ter wereld voor en zijn daarom uniek te noemen in deze streek.

Verder is Ile de Batz zeker de moeite waard: dit eiland heeft een prachtige tropische tuin en bevat verder veel bijzondere flora en fauna. Les Sept Iles, de zeven eilanden, zijn niet open voor toerisme maar wel een blik waard vanaf de kust. Deze eilanden zijn namelijk aangeduid als beschermd broedgebied voor verscheidene bedreigde vogelsoorten.

Dorpen en steden in Bretagne

Het ministerie van cultuur heeft in Bretagne diverse dorpen en steden aangewezen als 'Villes d'art et de Historie': dorpen die bijzonder zijn vanwege hun geschiedenis. Onder andere Concerneau, Brest, Rennes en Vannes zijn bekende dorpen en steden die op deze lijst voorkomen.

De dorpen en steden bieden allemaal diverse mogelijkheden voor rondleidingen om de cultuur en de geschiedenis ervan te leren kennen. Daarnaast zijn er veel winkels, terrassen en pleinen, waardoor de plaatsen ook mensen die niet bijzonder geïnteresseerd zijn in geschiedenis er heerlijk kunnen genieten.

Bezienswaardigheden in Bretagne

Natuurlijk zijn er ook in Bretagne een aantal dingen die iedereen die in het gebied komt, gezien moet hebben. Wat dacht u van Mont Saint Michel, het kasteel dat alleen bij eb bereikbaar is? Bij dit kasteel is het verschil tussen eb en vloed het grootste ter wereld, namelijk ruim 6 meter!

Mocht u toevallig in april op vakantie gaan, dan is een bezoek aan Erguy ook zeker de moeite waard omdat het Festival van de Sint Jakobsschelp wordt gevierd. Tijdens dit festival wordt het vissersseizoen afgesloten met diverse festiviteiten. Er zijn gedurende het jaar verscheidene festivals in het gebied, dus het is absoluut de moeite waard hiernaar te informeren voor u op reis gaat.

Eten, drinken en cultuur

U bent natuurlijk bekend met de Franse keuken. Ontbijt met croissants, lunch met stokbrood, het bekende fruit de mer als diner: de meeste Hollanders weten aardig hoe de Franse keuken eruit ziet. Maar wist u ook dat Bretagne bekendstaat om de verschillende soorten pannenkoeken die er worden geserveerd? Verder is Andouille echt iets dat u geprobeerd moet hebben: een Bretonse soort worst met een heel bijzondere smaak.

De Far Breton is vervolgens een heerlijk nagerecht, dat verre familie is van de pruimencake. En wilt u nog gebruik maken van een aperitief voor de maaltijd, dan is cider een echt typisch product uit Bretagne.

Weer en klimaat

Hoewel Bretagne bekendstaat om regenachtig weer, valt dat in de praktijk nogal mee. Zeker voor Hollanders, die heel wat meer gewend zijn, heeft Bretagne een heerlijk zacht klimaat. Gelukkig hebben bijna al onze campings een verwarmd zwembad!

In de winter vriest of sneeuwt het er haast nooit en de zomers blijven er relatief koel en aangenaam. Het is een heerlijke plek om te kamperen, want met meer dan 2.000 uur zon per jaar is de kans groot dat de vakantie droog wordt doorgebracht.