Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Luxe vakantie camping in Kvarner
Kvarner is een baai aan de Adriatische kust van Kroatië. De schone natuur, het milde klimaat en de gastvrijheid van de inwoners maakt deze plek een van de meest bezochte vakantiebestemmingen in Kroatië. Neem direct contact op met LUX-camp voor meer informatie over de verschillende campings. We bieden meer dan 100 soorten luxe stacaravans en mogelijkheden voor een luxe kampeerplek in Europa. Lees meer...

CAMPING KVARNER

Kvarner

Kvarner Bucht biedt meer dan een luxe kampeervakantie:

  • In het Plitvice Meren Nationaal Park vindt u diverse watervallen, grotten en vele beschermde planten. Dit oudste nationale park van Zuidoost-Europa werd in 1979 opgenomen in de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.
  • Langs de kust van Kroatië kunt u een 12 kilometer lange wandelroute afleggen. Deze voert u over een prachtige promenade langs de kustplaats Opatija en haar oude hotels, parken en villa’s. Het hele pad afleggen kost zo’n 3 tot 4 uur. Een bus kan u terugbrengen naar uw luxe kampeerplek.
  • Het stadje Vrbnik op het eiland Krk is een ware bezienswaardigheid. Niet alleen werd het gebouwd op een 49 meter hoge klif boven de zee, elk huis en elke steeg is aangepast aan het stuk rots waar het op gebouwd werd. Dit maakt deze plaats bijzonder uniek, charmant en fascinerend.
  • Er zijn ook een groot aantal festivals en populaire evenementen te bezoeken zoals het wintercarnaval in Rijeka, het zomercarnaval in Senj en de wijndagen op het eiland Krk.

Camping

De regio van Kvarner Bucht is een uitstekende omgeving om de nodige camping luxe te vinden. Naast het gevarieerde landschap van ongerepte natuur is er ook genoeg historie die terugkomt in de vele gebouwen en gigantische forten. Deze rijke omgeving maakt zo uw kampeervakantie compleet. Helemaal wanneer u een stacaravan huurt op een van mooiste campings in het gebied: camping Klenovica.

Camping Klenovica
Op deze camping heeft u een prachtig uitzicht op de baai. Het kiezelstrand en de blauwe zee zijn om de hoek en er is een tenniscentrum en golfbaan aanwezig. Per fiets kunt u gemakkelijk de omgeving en omringende kustplaatsjes verkennen.

Strand, Natuur & Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Kvarner 
Naast de mogelijkheden voor het luxe kamperen zijn er ook eindeloos veel kiezelstranden. Een van de beste stranden is Rajska in Lopar op het eiland Rab. Dit zandstrand wordt ook wel ‘Paradise strand van San Marino’ genoemd. Door een stuk ondiep water is het is zeer geschikt voor kinderen en sportieve activiteiten.

Bezienswaardigheden in Kvarner Bucht
Tijdens uw verblijf in een luxe stacaravan kunt u de vele idyllische stadjes bezoeken die een unieke mediterrane charme uitstralen. Het gebied is met haar 2500 uren zon per jaar ook uiterst geschikt voor een kampeervakantie buiten het seizoen, zoals een verblijf op een camping tijdens Pinksteren.