Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Genieten op de camping in Nedersaksen
In het uiterste noordwesten van Duitsland, tegen Groningen aan, ligt de deelstaat Nedersaksen. Dit prachtige gebied, in het noorden afgebakend door de Waddenzee, in het zuiden door de Harz, en van oost naar west door de rivieren Elbe en Eems, is in alle jaargetijden zeer geschikt voor een kampeervakantie. Bij LUX-camp vertellen we u er graag meer over! Lees meer...

CAMPING NEDERSAKSEN

Camping in Nedersaksen

Waarom kamperen in Nedersaksen?

Prachtige natuur met veel afwisseling

Alles van landelijk genieten tot hoofdstedelijk uitgaan

Vriendelijk en betrouwbaar klimaat

Vlakbij Nederland, maar u ervaart toch het echte vakantiegevoel

Nedersaksen staat vooral bekend om haar geweldige natuur. Duitsers zelf beschouwen het vaak als een gebied dat net zo ‘neder’ is als Nederland, maar eigenlijk is Nedersaksen allesbehalve plat en is er zeer veel afwisseling. Er zijn bergen, er is zee, er zijn vlakke laagvlaktes en er zijn ruige bergpieken. Toch gaan Duitse toeristen niet bijzonder veel op vakantie in Nedersaksen, omdat ze het niet erg bijzonder vinden. Niet dat het erg is dat Duitsers liever ergens anders op vakantie gaan, want daardoor kunt u in alle seizoenen genieten van de heerlijke rust. Een van de vele prachtige luxe campings is daar zeer voor geschikt, maar met name Camping Südsee is een echte aanrader.

Camping & Bezienswaardigheden

Camping Südsee

Camping Südsee ligt ongeveer in het midden van Nedersaksen. Met trots bieden we u bij LUX-camp diverse stacaravans aan op deze luxe kampeerplek. Camping Südsee is namelijk al eens genomineerd voor camping van het jaar, en het is goed te zien waarom. Er zijn zeer veel voorzieningen, en tegelijkertijd ultieme rust en ontspanning. Camping luxe is dus hét sleutelwoord in Südsee.

Bezienswaardigheden in Nedersaksen

Tegelijkertijd heeft Nedersaksen alles te bieden wat de moderne toerist kan wensen. De hoofdstad van deze deelstaat, Hannover, is in diverse opzichten een echte wereldstad. Bezoek daar de oude binnenstad, het Rathaus, de dierentuin of een van de verschillende kerken. Vanaf uw stacaravan staat u zo al snel in het middelpunt van een bruisende mensenmassa, met alle culturele en culinaire voordelen van dien. Nedersaksen is dus al met al een zeer compleet gebied om te genieten van uw vakantie en stacaravan.

Strand en natuur in Nedersaksen

Nedersaksen is, boven alles, aan te bevelen vanwege de fantastische natuur. Niet in de minste plaats omdat er ook zoveel ruimte is om daar in alle luxe te kamperen. Zelfs als u op de camping met Pinksteren staat, zal dat u zeer meevallen. Een vakantie camping in Nedersaksen is namelijk eigenlijk niet te vergelijken met veel andere campings. Er heerst vaak een unieke sfeer van gemoedelijkheid en ontspanning. En dat al op minder dan een paar uur rijden van Nederland!

Ervaart u bijvoorbeeld eens de ruige natuur van de Harz, in het zuiden.

In deze bergen worden zelfs nog wolven en lynxen gevonden! Of geniet van de vele vogelrijke gebieden aan de Waddenzee. Terwijl u daar heerlijk ligt te ontspannen in de zon ziet u regelmatig bijzondere vogelsoorten voorbijvliegen, en dat is voor liefhebbers ook zonder het prachtige strand een reden om naar de kust te gaan. En daartussen vindt u honderden kilometers met zeer fraaie en vooral ook zeer groene bossen, waar u uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen.