Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Puglia: kamperen in het zonnige zuiden van Italië!
Zon, zee, strand en heerlijk eten. Hier staat de in het zuidoosten van Italië gelegen regio Puglia om bekend. Het land van de Dolce Vita weet wat genieten is en is hiermee een ideale bestemming voor een kampeervakantie. Door de zuidelijke ligging is er volop van de zon te genieten. Naast al het natuurschoon zijn er ook vele culturele uitstapjes te maken. Boek uw stacaravan bij LUX-camp en geniet van al het moois dat Puglia te bieden heeft. Mocht u vragen hebben schroom dan ook niet contact op te nemen met ons. Lees meer...

CAMPING IN PUGLIA

Waarom kamperen in Puglia?

TOP 4 overzicht Puglia

  • Prachtige stranden
  • De regio is nauwelijks aangetast door massatoerisme
  • Rijke historie en cultuur
  • Vanwege de zuidelijke ligging heeft Puglia veel zonuren

Door het gebrek aan massatoerisme is in Puglia is het echte oude en authentieke Italië te ontdekken. Dit maakt de regio een geschikte bestemming voor een ontspannen vakantie op een van de campings met stacaravan die Puglia te bieden heeft. Ook in Puglia is eten zeer belangrijk. Dankzij de ligging aan zee is vooral vis erg populair. Deze is dan ook volop te vinden op diverse markten in steden als Lecce en Bari waar een hoop te ontdekken is! Tevens heeft de regio diverse exclusieve wijnsoorten. Liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn in Puglia dan ook zeer op hun plek.

Bezienswaardigheden in Puglia

Een van de grootste trekpleisters in Puglia is Alberobello. Dit dorpje staat vol met Trulli. Deze oude Italiaanse huizen zijn te herkennen aan het kegelvormige dak, vaak versierd met primitieve, christelijke of magische symbolen. Alberobello heeft meer dan 1500 van deze bijzondere bouwwerken waaronder een trullokerk en de Trullo Sovrano; de enige trullo die uit twee verdiepingen bestaat.

Bari en Lecce zijn twee van de grootste steden in Puglia. De Santa Croce, Piazza del Duomo en het Romeinse theater in Lecce zijn een bezoekje waard. Hoofdstad Bari heeft zo'n 330.00 inwoners en is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische Zee. Een bezoek aan het middeleeuwse centrum en de vismarkt is zeer aan te raden.

Strand en natuur in Puglia

Puglia staat bekend om de rustige witte zandstranden, lage heuvels en ruige kliffen. De regio wordt daarom ook wel eens het nieuwe Toscane genoemd. Het zuiden van Puglia barst van de stranden met kraakhelder azuurblauw water. Het natuurreservaat van Torre Guaceto heeft een mooie afwisseling van goudgele stranden en rotsen.

In het natuurpark worden eveneens wandel- en fietstochten georganiseerd. De rustigste stranden zijn echter aan de westkust te vinden. Een deel van de zee bij Porto Cesareo is beschermd. Het is dan ook een populaire plek voor duikers en snorkelaars. Er zijn grotten, koralen en zelfs zeepaardjes en andere bijzondere vissen te zien.