Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Zoekt u een plaats, die het mogelijk maakt om veel activiteiten uit te oefenen, dan is een vakantie in de Loire, in een compleet uitgeruste stacaravan, zeer geschikt. Kies uit het aanbod op onze website. Voor meer informatie over de Loire en zijn campings kunt u contact opnemen met onze reisadviseurs op telefoonnummer 020 -2626344. Lees meer...

Camping Loire

Loire

Loire

In de Loire wacht u veel activiteit mogelijkheden en mooie campings. LUX-camp biedt het geliefde Camping Les Alicourts Resort aan en meer fantastische campings in Frankrijk.

De Loire is gelegen in de Loire streek die vernoemd is naar de laatste wilde rivier van Frankrijk, de Loire. Deze 1.012 km lange, legendarische rivier stroomt vanuit het midden van Frankrijk, vanuit de Atlantische Oceaan, door het land naar het zuiden. De Loire streek staat tevens bekend als 'het land van de kastelen'. Bezoek onder andere het betoverende kasteel Chambord, de architectonische zuiverheid van Chenonceau of het troste silhouet van het kasteel Amboise dat over de Loire uitkijkt.

Het dal van Loire wordt beschermd vanwege het erfgoed en de nauwe verbondenheid met de natuur. Het dal kan gemakkelijk worden verkent door 630 km lange fietspaden in de streek. Fiets langs de wijngaarden en kom tot rust tijdens een picknick op de rivieroevers. Tijdens de fietstocht kunt u genieten van de verschillende landstreken en historische bezienswaardigheden. De natuur kent veelzijdige flora en fauna, waaronder de bevers en de aalschover, die zijn te spotten in deze omgeving.

Ook de Loire heeft zijn streekgerechten. U moet de ambachtelijke geit- en koemelkkazen proeven! De vele wijngaarden bieden veel gevarieerde wijnen van kwaliteit. De kwaliteitswijnen zijn ontstaan door de kennis en de lange wijntraditie. De wijnbouw in het dal van de Loire is al in de vijfde eeuw begonnen.

De steden in de Loire streek zijn gemakkelijk te bereiken. Geniet van de steden vol charme, met hun pittoreske erfgoed en authentiek karakter. De steden zijn gekenmerkt door de rijke geschiedenis en de koningen die geregeerd hebben over Frankrijk. Bezoek de steden en dorpjes, waar ambachtelijke gerechten worden gemaakt en waar u ateliers vindt met leuke, unieke souvenirs.

Vanwege de rivier zijn er talrijke watersportactiviteiten voor jong en oud. U kunt kano's en kajaks huren, zeilen, waterfietsen en nog veel meer. Ontdek nu de Loire en geniet van uw kampeervakantie met LUX-camp.

LUX-camp biedt ook kampeervakanties in andere regio's van Frankrijk:

>> Frankrijk - Camping Languedoc

>> Frankrijk - Camping Côte d'Azur

>> Frankrijk - Camping Parijs

>> Frankrijk - Camping Vendée

>> Frankrijk - Camping Bretagne

>> Frankrijk - Camping Charente Maritime

>> Frankrijk - Camping Aquitanië

>> Frankrijk - Camping Corsica

>> Frankrijk - Camping Jura en Alpen

>> Frankrijk - Camping Normandië

Heeft u niet gevonden wat u zocht? LUX-camp biedt campings aan in onder meer Italië, Spanje, Kroatië, Nederland en Oostenrijk. Kijk gerust rond op de website. Voor meer informatie kunt u bellen naar onze reisadviseurs op telefoonnummer 020 - 2626344 of stuur een e-mail naar info@lux-camp.nl