Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Leven als een God in Frankrijk kan pas echt in Bourgondië
Bourgondië weet iedereen te verleiden met zijn sprookjesachtige kastelen, heerlijke wijnen en betoverende natuurgebieden. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met LUX-camp. Wij informeren u graag over een kampeervakantie in deze streek. Lees meer...

CAMPING IN BOURGONDIË

Waarom een vakantie camping in Bourgondië?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • Een bezichtiging van Autun
  • Een bezoek aan het kasteel van Cormatin
  • Wijn proeven in Nuits-Saint-Georges
  • Een bezoek aan de Abdij van Fontenay

Genieten van het leven in Bourgondië

Bourgondië bevindt zich in het midden van Frankrijk. De regio is onderverdeeld in de departementen Côte-d'Or, Nièvre en Saône-et-Loire. Kom er luxe kamperen in een stacaravan en geniet van de rijke Bourgondische leefstijl.

Bezienswaardigheden in de omgeving

In Zuid-Bourgondië komt u mooie kastelen tegen. Bezoek vooral het renaissancekasteel van Cormatin en bezichtig ook de Romaanse abdijkerk van Saint Philibert in Tournus.

De mooiste campings voor kamperen in Bourgondië

Bourgondië is rijkelijk bedeeld met campings. Boek bijvoorbeeld in het voorjaar of de zomer een luxe stacaravan bij Le Domaine de l'Epervière. Kom op deze camping Pinksteren vieren of geniet er van een warme zomervakantie.

Le Domaine de l'Epervière

Le Domaine du Château de l'Epervière is gevestigd in Zuid-Bourgondië. Tot de recreatiemogelijkheden op deze luxe kampeerplek behoren onder andere een sauna, tafeltennistafel en een openluchtzwembad. Het is ook mogelijk om een fiets te huren, zodat u comfortabel de nabijgelegen dorpjes en wijngaarden kunt verkennen.

Strand en natuur in Bourgondië

Omdat Bourgondië in het binnenland ligt, beschikt het niet over traditionele stranden. Als zwemliefhebber kunt u terecht in de Morvan. Dit bergachtige natuurgebied heeft grote meren. Het Réservoir de Pannecière en Lac des Settons zijn aantrekkelijk, vanwege de aanwezigheid van strandjes, watersportmogelijkheden en openbare toiletten.

De Morvan leent zich ook uitstekend voor avontuurlijke wandel- en fietstochten. Tijdens zo'n tocht komt u talloze charmante dorpjes tegen en geniet u van het uitzicht op de vele heuvels die dit gebied rijk is.

Steden in Bourgondië

Bourgondië biedt ook voldoende vermaak aan liefhebbers van een stedentrip. De belangrijkste stad van de regio is Dijon. Het huwelijk van Margaretha van Vlaanderen en Philips de Stoute zorgde er voor dat Dijon de hoofdstad van Bourgondië werd.

Tegenwoordig heeft de stad ook bekendheid gekregen door de daar geproduceerde mosterd. Ook Beaune is een belangrijke en bekende stad in de regio. Hôtel-Dieu is daar de meest populaire bezienswaardigheid. Het opvallende dak van dit eeuwenoude gebouw is versierd met diverse kleuren.

Bezienswaardigheden in Bourgondië

Bezoek in Bourgondië bijvoorbeeld de Cisterciënzerabdij van Fontenay. Deze indrukwekkende abdij is gesticht in het jaar 1118. Dit in Romaanse stijl gebouwde klooster was eeuwen lang het spiritueel en cultureel centrum van Bourgondië. Een bezoek aan Bourgondië is verder niet compleet zonder een bezichtiging van een wijngaard.

Het wijndorp Nuits-Saint-Georges is hiervoor uitermate geschikt. In dit dorp vindt u namelijk diverse wijnkelders en wijnvelden. Vergeet tijdens een bezoek aan dit dorp ook zeker niet om uw smaakpapillen te verwennen.

Eten, drinken en cultuur

De Bourgondische keuken kenmerkt zich onder andere door het gebruik van escargots (slakken), mosterd en de speciale Bressekip. Bourgondische wijnen worden ook vaak aan gerechten toegevoegd. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Pôchouse (vispotje in combinatie met witte wijn).

Een ander voorbeeld is Coq au vin (stukjes kip of haan in rodewijnsaus). Bourgondische wijnen worden ook bij de maaltijd gedronken. Wijn is in deze regio verder niet alleen een belangrijk onderdeel van de Franse keuken maar ook van de Franse cultuur.