Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Leer de Noord-Oost Frankrijk regio kennen
We kennen Noord-Oost Frankrijk! Een kampeervakantie in Noord-Oost Frankrijk biedt u een fijne tijd in de schitterende natuur. U vindt hier indrukwekkende overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, pittoreske dorpjes waar u de authentieke Franse sfeer kunt voelen en schitterende bossen voor mooie wandelingen. Onze medewerkers van LuxCamp kennen de regio goed en kunnen u uitstekend advies geven over de mooiste bezienswaardigheden. Lees meer...

Camping in Noord-Oost Frankrijk

Waarom kiezen voor een kampeervakantie in Noord-Oost Frankrijk?

Er zijn diverse redenen waarom u moet kiezen voor een kampeervakantie in Noord-Oost Frankrijk.

Hoogtepunten van de regio Noord-Oost Frankrijk?

  • Diverse historische steden als Lille en Nancy in de buurt
  • Heerlijke wijnen in de streek Champagne en Elzas
  • Bezoek de schitterende kathedralen in Amiens en Reims
  • Verken het gebied van Noord-Oost Frankrijk

    Er zijn diverse steden in de buurt die een bezoek waard zijn. De stad Amiens in Picardië heeft een prachtige dertiende-eeuwse kathedraal. Het is de grootste kathedraal van Frankrijk. Daarnaast is de Saint-Leu wijk interessant vanwege de smalle straatjes met kanalen. Hier vindt u ook leuke restaurants en cafés. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Perret Toren en het Palais de Justice.

    De stad Reims is de Champagne-stad in de omgeving. Hier bevinden zich de diverse champagnehuizen uit de regio als Veuve Clicquot, Laurent Perrier en Moët. De rijke stad biedt plaats aan de schitterende cathédrale de Notre Dame. Andere bezienswaardigheden zijn le Palais du Tau en Baselique Saint-Remi. De kathedraal, de abdij, de basiliek en het paleis behoren allen tot de UNESCO Werelderfgoedlijst.