Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Luxe en rust in het prachtige Italië
Tussen de bergen en het prachtige meer van de Lago Maggiore ligt vast en zeker de perfecte camping voor u. Ben u op zoek naar de ideale combinatie van rust, natuur, bergen én meer, neem dan eens een kijkje naar de mooie regio van de Lago Maggiore. Lees meer...

CAMPING LAGO MAGGIORE

Waarom kiezen voor een vakantie aan het Lago Maggiore?

LUX-camp heeft met plezier de hoogtepunten van een campingvakantie aan de Lago Maggiore voor u op een rijtje gezet:


- geweldige compromis tussen bergen en meer

- velerlei historische dorpjes te bezichtigen

- de fantastische lokale lekkernijen

- uitermate familie vriendelijk

- rust of sport? Alles kan!

De regio van de Lago Maggiore is een geweldige plek voor een familievakantie. U kunt genieten van de zoet en warme water van het meer maar ook de spannende bergen liggen binnen handbereik. Langs het meer kunt u geweldig wandelen of fietsen en als u van klimmen houdt, liggen de bergen pal op de achtergrond.

Het Lago Maggiore is het tweede grootse meer van Italië en er zijn activiteiten te over. Het Noordelijke gedeelte van het meer ligt in het mooie Zwitserland dus een dagtochtje naar Locarno - van het beroemde filmfestival - behoort ook tot de mogelijkheden.

In de omgeving

U hoeft u zich zeker nooit te vervelen in deze regio. U heeft werkelijk alles bij de hand. De prachtig, groen glooiende landschappen wisselen zich af met hoge bergtoppen. Het zuivere water van het Lago Maggiore is een ideale plek om te genieten. Zo kunt u zwemmen, vissen, varen en door de hoge zichtbaarheid zelfs duiken.

Aan de oevers van het meer kunt u velerlei gezellige stadjes bezoeken zoals Stresa of Palanza. Als u liever een boottochtje maakt, vergeet dan vooral niet de Borromeïsche eilanden op uw agenda te zetten.

Eten, drinken en klimaat

U bent in Italië! Wat valt er nog meer te zeggen eigenlijk? Geniet, geniet en geniet! Heerlijke frisse wijnen, huisgemaakte pizza's en uiteraard de al dente pasta. In de regio van de Lago Maggiore zijn de mogelijkheden tot het genieten van een heerlijke maaltijd te over. Of u nu zelf in de supermarkt wat lokale lekkernijen haalt of u besluit in één van de vele restaurantjes die de kust rijk is te eten, Bella Italia stelt nooit teleur.

Aan de Lago Maggiore kunt u iedere dag wel een marktje bezoeken. De levendige sfeer is perfect vertier voor een ochtend loom flaneren. Er heerst het gematigde Middellandse Zeeklimaat. Dat wil zeggen lange zomers en een heerlijk koel en zwoel voor- en naseizoen. Het hele jaar door is er wel wat neerslag, vandaar dat de regio ook zo prachtig groen is. 


De mooiste camping bij het Lago Maggiore

Eén van de mooiste plekjes aan de Lago Maggiore is gereserveerd voor camping Valle Romantica. Hier is het voor het hele gezin heerlijk vertoeven. De romantische naam heeft de camping onder andere te danken aan de enorme botanische tuin die er is aangelegd.

De camping ligt op slechts 1,5 km afstand van het meer en u kunt op de camping zelf heerlijk genieten van het zwembad. De kleintjes kunnen in alle veiligheid poedelen in het peuterbad. Helemaal geweldig voor het hele gezin in de directe toegang tot het kiezelstrand aan de rivier. Er hangt altijd een heerlijk ontspannen familie sfeer.