Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Eiland Pag in Kroatië
Pag is een uniek eiland, het lijkt wel wat op een maanlandschap. Er is weinig begroeiing, maar er zijn prachtige witte rotsen en velden. Wilt u eens wat anders dan u gewend bent? Dan is een kampeervakantie in een stacaravan op het Kroatische eiland Pag wellicht iets voor u. Neem met LuxCamp contact op en laat u informeren over de mogelijkheden. Lees meer...

CAMPING OP HET EILAND PAG

Waarom een camping op Eiland Pag in Kroatië?

Misschien vraagt u zich wel af waarom u nu juist naar een camping op Pag zult gaan. Om u wat te helpen hebben we een aantal hoogtepunten van het eiland op een rijtje gezet:

  • De oude stad Caška waar resten uit de Romeinse tijd te vinden zijn.
  • De stranden van Povljana, gelegen in een prachtige, natuurlijke inham.
  • De stad Pag, de stad met zoutpannen zorgt voor een mooi plaatje.
  • Simuni is een rustige baai met een prachtige kust.

Pag is beroemd om zijn schapenkaas, paški sir. De schapen op het eiland krijgen veel zout binnen met het eten van gras en dit geeft de kaas een bijzondere smaak. Pag is altijd een interessant eiland geweest voor verschillende bevolkingsgroepen. Het eiland beschikt over grote zoutpannen, waar veel winst uitgehaald wordt. Ook nu wordt er nog steeds zout gewonnen, maar een andere belangrijke inkomstenbron is het toerisme. Zeker kampeerders komen graag hier hun vakantie doorbrengen in een bijzondere omgeving. Pag is wel een eind rijden vanaf Nederland, wel zo prettig dat u dan bij aankomst direct de volledig uitgeruste stacaravan in kunt.

Camping Simuni

Camping Simuni is een 3-sterrencamping gelegen aan het zandstrand in een eiken- en dennenbos. Het is een typische familiecamping dat ideaal is voor waterliefhebbers en strandliefhebbers.

Vanaf de camping ontdekt u eenvoudig de rest van het eiland. Ook zijn er diverse watersporten te doen, zoals windsurfen, waterskiën, watergymnastiek, kanoverhuur en zeilen.

Wat is kenmerkend voor Pag?

Zoals eerder is aangegeven heeft Pag een kenmerkend landschap. Maar niet alles is met weinig begroeiing. Vooral de oostkust is rotsachtig en kaal, maar de vegetatie in het westen is juist erg weelderig.

Strand en natuur op eiland Pag bij Kroatië

Qua vegetatie is Pag een uniek eiland, er zijn weinig bomen te vinden. Dat betekent niet dat er geen planten te vinden zijn. Er zijn vele stukken te vinden bezaaid met dun gras en aromatische planten. Stranden zijn er veel te vinden op het eiland. De mooiste stranden vindt men bij Povljana.

De zee is ondiep en de stranden bestaan uit kleine geelachtige grijze steentjes, wat het een prima zandstrand maakt. De kust dat gelegen is in het zuiden van het eiland bestaat voornamelijk uit stranden met steen of grind.

Bezienswaardigheden op eiland Pag in Kroatië

Op Pag valt genoeg te doen. Ten eerste is de stad Pag zelf een bezoek waard. De stad staat bekend om zijn zoutpannen, deze geven een prachtig plaatje. De stad is niet voor niets geliefd onder fotografen. Ook is het handwerk wat wordt gedaan in Pag zeer bekend, het Pag kant genoemd.

Als u op zoek bent naar een beschutte rustige baai, dan is Kosljun een goede plek om daar een middag te vertoeven. Het is een natuurlijke inham, gelegen aan de zuidkant van het eiland Pag in de schaduw van een oud dennenbos.