Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een veelzijdige vakantie op een camping in Normandië
Normandië heeft veel te bieden. Wanneer u kiest voor een stacaravan op een camping in deze regio, kiest u voor cultuur, natuur en ontspanning. Normandië kent een rijke geschiedenis en er zijn dan ook veel bezienswaardigheden te vinden, zoals Mont St. Michel, de kathedralen van Rouen en de invasiestranden. Een camping biedt u de mogelijkheid om optimaal te genieten van het prachtige Normandië. Wilt u meer weten over deze regio? Aarzel dan ook niet om contact op te nemen met het team van LUX-camp. Wij beantwoorden uw vragen graag! Lees meer...

CAMPING NORMANDIË

Waarom kiezen voor een camping in Normandië?

TOP 4 overzicht Normandië

  • Bezoek de invasiestranden
  • Een mix van zee, strand en heuvels
  • Cultuur snuiven in Mont St. Michel
  • Diverse gezellige steden

Dit is wat u moet weten over Normandië

Normandië dankt zijn naam aan een rijke geschiedenis, dit is namelijk afgeleid van 'Noormannen'. De regio is vooral bekend geworden in de Tweede Wereldoorlog, omdat de geallieerden op D-Day landden op de stranden van Normandië. Omaha beach is waarschijnlijk het meest bekend. Bij Pointe du Hoc zijn de sporen van de zware strijd die geleverd is nog goed te zien. Normandië heeft meer te bieden dan een rijke geschiedenis, want ook de natuur is schitterend. Dit deel van Frankrijk is niet alleen aan de zee gelegen, maar beschikt ook over een prachtig heuvellandschap. Kamperen brengt u dicht bij de natuur en daardoor ziet u het veelzijdige Normandië van heel dichtbij.

De mooiste campings voor kamperen in Normandie

Camping La Côte de Nacre: genieten aan de kust

Deze camping ligt dicht bij de kust en beschikt over een groot zwembad voor het hele gezin. De vele glijbanen zorgen altijd voor vermaak en er is een apart zwembad voor jonge kinderen. Barbecueën is op deze camping toegestaan, waardoor u in de avond kunt genieten van een gemakkelijke, maar toch uitgebreide maaltijd.

Camping Château de Lez-Eaux

Ook deze camping ligt niet ver van de kust en is erg uitgestrekt. Zo heeft u genoeg ruimte voor uzelf, terwijl u toch allerlei faciliteiten onder handbereik heeft, zoals het mooie zwembad. De stad Granville is slechts een kwartiertje rijden vanaf de camping. De camping beschikt over internet. Honden zijn toegestaan.

Camping du Golf

Camping du Golf biedt alles voor een rustige vakantie met voldoende faciliteiten in de buurt. De supermarkt is niet ver en er is ook een snackbar bij de camping. Misschien is deze camping niet zo groot, maar dat zorgt juist voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer.

Strand en natuur in Normandie

Normandië heeft een bijzondere kustlijn. Er zijn niet alleen ongerepte gebieden met krijtrotsen te vinden, maar ook uitgestrekte stranden. Wanneer u verder naar het binnenland reist, komt u een meer heuvelachtig en groen landschap tegen.

De beboste hellingen wisselen zich af met uitgestrekte graanvelden. Wanneer u van natuurfotografie houdt, kunt u uw hart ophalen in deze streek.

Steden in Normandië

Caen is de hoofdstad van Normandië en de geschiedenis van deze stad gaat ver terug. Bezoek het kasteel of een van de kerken om deze sfeer te proeven. Rouen is een stad met veel historie.

De vakwerkhuizen geven de stad een authentiek uiterlijk, terwijl er diverse immense kathedralen te vinden zijn die zeker een bezoek waard zijn. Lisieux beschikt over een prachtige kathedraal die veel bedevaartgangers trekt. Ook het Justitiepaleis is een vermelding waard.

Bezienswaardigheden in Normandië

Niet alleen de diverse steden van Normandië zijn een bezoek waard. Zoals reeds eerder genoemd zijn de invasiestranden erg indrukwekkend. Omaha Beach is de bekendste en de Amerikaanse begraafplaats is dan ook dicht bij.

Op bepaalde tijden in het jaar ligt de aangelegde weg compleet onder water. Ook de kust is een bezienswaardigheid op zich, vanwege de adembenemende krijtrotsen. Dit is een bijzondere plaats, waar het verleden spreekt. Mont St. Michel is een abdij op een klein eiland.

Eten, cultuur en klimaat in Normandië

Eten, drinken en cultuur

In Normandië kan je heerlijk eten. In de kuststreek zal u op veel fruits de mer en mosselen op de menukaarten tegenkomen. Verder zijn er veel crêperies te vinden, waar crêpes de zoete pannenkoekjes zijn, terwijl 'galettes' vaak hartig belegd zijn. Let wel op de tijd. Lunchen in een restaurant kan vaak maar tot 13.00 of 13.30 uur, terwijl het restaurant pas weer vanaf 19.00 of 19.30 uur geopend is voor het diner. Mis de lunch daarom niet.

Weer en klimaat

Normandië heeft een zeeklimaat, waardoor het weer erg afwisselend is. Tijdens zonnige zomers lopen de temperaturen op tot hoog boven de 30 graden Celsius. De winters zijn doorgaans gematigd en natuurlijk is er best eens kans op een storm. Natuurlijk is het genieten in de zomer, maar denkt u zich de charme eens in van de wind die om uw stacaravan loeit?