Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Kom genieten op de campings in de Vendée
Bent u op zoek naar zon, zee en strand? In de Vendée vindt u het allemaal. Op zoek naar meer actie? Ook dan is luxe kamperen in de Vendée een prima keuze. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie. Lees meer...

CAMPING VENDEE

Waarom een camping in de Vendee?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • Maar liefst 500 zonuren per jaar meer dan in Nederland;
  • De regio heeft ruim 200 kilometer strand;
  • Geniet van de prachtige Franse historie en natuur;
  • Doe mee aan alle leuke activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.

Zon, zee en historie in de Vendée

Vendee ligt aan de westkust van Frankrijk, tussen de departementen Charante-Maritime en Loire-Atlantique. Houdt u van zee en strand? Kies dan voor een kampeervakantie aan de kust. Het gebied verder van de kust is echter ook zeer de moeite waard, door de rijke historie, die terug te vinden is in zowel de gebouwen als de natuur. Stippel vanuit uw stacaravan de mooiste wandel- en fietsroutes uit en geniet van het Franse landschap.

De mooiste campings voor kamperen in de Vendee

In Vendee vindt u verschillende campings van LUX-kamp, waarbij iedere camping luxe en ruimte biedt voor het hele gezin.

Sol a Gogo

Vlakbij het strand, met een prachtig zwembadcomplex op het terrein. Op en rond de camping vindt u een keur aan activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. U kunt kiezen uit vier verschillende typen stacaravan.

Le Clarys Plage

Deze camping is ideaal voor gezinnen met grotere kinderen, omdat er ook 's avonds veel activiteiten aangeboden worden. Ook jongere kinderen zullen zich echter prima vermaken in het tropisch zwembad en op het nabij gelegen strand.

La Garangeoire

Bent u op zoek naar rust? Dan is deze camping een ideale uitvalsbasis. In de buurt vindt u veel groen en prachtige, oude kastelen. Wilt u toch wat meer levendigheid? Die vindt u dichtbij, in de havenstad St. Gilles Croix de Vie.

Strand en natuur in de Vendee

De kust van Vendee is zo'n 250 kilometer lang. Een groot deel daarvan bestaat uit prachtige zandstranden, zoals Olonne-sur-Mer en Les-Sables-d'Olonne. Omdat het landschap vrij vlak is, is dit gebied ook een heerlijk fietsgebied. Door heel Vendee zijn fietspaden en wandelroutes aangelegd.

De natuur is zeer afwisselend; behalve de stranden aan de kust, vindt u er uitgestrekte bossen. Daartussen liggen uitgestrekte moerassen, waardoor u ook kunt wandelen en fietsen.

Steden in de Vendee

Les Sables d'Olonne was vroeger een klein vissersdorpje, maar is uitgegroeid tot toeristische trekpleister. Naast de traditionele visserij vindt u er tegenwoordig ook veel pleziervaartuigen. Loop er langs de levendige boulevard, of eet heerlijke oesters in een van de plaatselijke restaurants.

Bezoek voor wat meer historie Commequiers. Deze plaats was een belangrijke bestuurlijke plek in de middeleeuwen en dit is terug te zien in de vele historische gebouwen die er nog zijn overgebleven. Voor wat mondainer vermaak bent u in Saint Jean de Monts aan het goede adres. Bezoek het casino of een van de vele clubs.

Bezienswaardigheden in de Vendee

Naast de prachtige natuur, de zonnige stranden en de historische steden is er nog veel meer te zien in Vendee. Bezoek bijvoorbeeld het pretpark le Puy du Fou. Of ga op zoek naar ontspanning op en rond het grote stuwmeer van Apremont.

Of ga golfen in de buurt van Les Sables d'Olonnes of Saint-Jean-de-Monts. Vendee is een uitstekend gebied om te paardrijden. Vooral in het noorden, in de Bocage, zijn er veel maneges te vinden.

Eten, cultuur en klimaat in de Vendée

Eten, drinken en cultuur

Vendee ligt aan de kust waardoor voedsel uit de zee een belangrijke plek inneemt in de keuken. Vooral oesters worden van oudsher veel gegeten. De Fransen eten de oesters het liefst zo naturel mogelijk, met het vocht er nog in. De gemiddelde Nederlander is dit niet gewend, maar het is toch zeker het proberen waard. Geniet ervan met een goed glas Franse wijn erbij.

Weer en klimaat

Het klimaat in Vendee is te vergelijken met dat aan de Côte d'Azur. Het gebied telt maar liefst 2.200 zonuren per jaar. De meeste regen valt gedurende de wintermaanden. In de zomer stijgen de temperaturen tot ver boven de 20 graden. In de lente en herfst is het met maxima van 21 graden meestal ook nog een heerlijke plek voor een kampeervakantie.