Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Ontdek het gevarieerde eiland Krk in Kroatië
Wanneer u op zoek bent naar een bestemming dat zorgt voor ultieme ontspanning in een prachtige mediterrane omgeving, dan is het schiereiland Krk in Kroatië wellicht iets voor u. Lijkt luxe kamperen in een stacaravan u wel wat, om vanuit daar gemakkelijk naar het strand te gaan en de omgeving te ontdekken? Neem dan contact op met LuxCamp voor meer informatie. Lees meer...

Camping eiland Krk

Waarom kiest u voor een vakantie op Krk?

LuxCamp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje: 


  • Baska: dit dorpje staat bekend om zijn mooie, twee kilometer lange strand
  • Vrbnik: dit dorpje staat bekend om zijn wijngaarden en je hebt een prachtig uitzicht over het vasteland
  • Biserujka grot
  • Soline baai: is rijk aan heilzame modder


Strand en natuur op het eiland Krk in Kroatië

Krk is natuurlijk een eiland, wat betekent dat er stranden in overvloed zijn. Bij het dorpje Baska ligt het mooiste strand, het is één van de grootste zandstranden van de Aziatische Zee en heeft een prachtige natuur. Silo ligt in het noordoosten van het eiland en heeft een bijna ongerepte natuur waar de natuurliefhebber tot rust komt.

Wat moet ik weten over het eiland Krk in Kroatië?

Het eiland is van origine een losstaand eiland, maar door de bouw van een brug in 1981 is Krk verbonden met het vaste land en daarom nu een schiereiland. Dit maakt het reizen er heen een stuk gemakkelijker, omdat men niet afhankelijk is van een boot. Ook voor de kampeerders is het handig, zo kan men gemakkelijk het vaste land van Kroatië bezoeken, dat natuurlijk ook genoeg te bieden heeft. Op vakantie bent u waarschijnlijk niet van plan om alleen rondom de stacaravan te blijven, maar ook iets van de omgeving te ontdekken.

Gelukkig heeft het vrij grote Krk met zijn 408 m2 genoeg te bieden. Kenmerkend aan het eiland is de afwisseling van het witte rotslandschap aan de oostkust en de groene, mediterrane heuvels aan de westkust. Het eiland heeft een aantal grote plaatsen die graag bezocht worden door toeristen. Er is genoeg aanbod in restaurants, winkeltjes en in sommige plaatsen is er een bruisend nachtleven. En wanneer u een hele dag op pad bent geweest, is er niets fijner dan terug te keren naar uw luxe kampeerplek.