Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een camping in de natuur van de Auvergne
Kamperen in de omgeving van de Franse Auvergne betekent dat u zich geen moment zal vervelen. Of u nu gaat voor een actieve natuurvakantie of voor een luxe getaway met gastronomische hoogtepunten: in dit gebied vindt u zeker waar u naar op zoek bent. Bekijk gerust de LuxCamp camping mogelijkheden binnen de Auvergne. Lees meer...

Camping Auvergne

Een camping in de Auvergne betekent…

TOP 4 Overzicht Camping Auvergne:
  • Overweldigend natuurlandschap
  • Kanoën en raften óp- of relaxen langs de rivier
  • Cultuurhistorische schatten
  • Gezellige dorpen en steden

Maak kennis met een uniek stukje Frankrijk

Op slechts zo’n 900 kilometer rijden van Brussel bevindt u zich plots middenin dit ‘Centraal Massief’. Het bestaat onder anderen uit het vulkanische natuurgebied van de Auvergne. Een verblijf in deze prachtige regio zal af en toe voelen als een reis door de tijd. De aantrekkingskracht van de regio heeft namelijk sporen achtergelaten tot in de prehistorie. Resultaat is een gebied waar u zowel muurschilderingen als Romeinse bouwwerken en middeleeuwse steden kunt vinden.

Natuur & Steden

Natuur in de Auvergne

Het landschap is ontzettend divers en dat biedt mogelijkheden voor uw kampeervakantie. Overal ziet u stromende rivieren, bossen en gigantische rotsformaties. De Auvergne wordt gekenmerkt door een vulkanisch landschap en nodigt uit tot ontdekken. Wandel naar de top van de oude vulkaan Puy de Dôme, tevens het hoogste punt van de omgeving.

Steden in de Auvergne

Charmante dorpen en steden te over in de Auvergne. Een van de pareltjes is Estaing, een prachtig middeleeuws dorp dat u bereikt via een gotische brug. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het 16e-eeuwse kasteel. Lyon is het culinaire visitekaartje van de regio en zeker een bezoek waard.

Culinaire tradities & Klimaat

Culinaire tradities van de regio

In de dorpen en steden van de Auvergne hebben ze er wel kaas van gegeten, die enige echte Rochefort kaas bijvoorbeeld. Maar ook de heerlijkste stoofpotten, broden en – voor de zoetekauwen - gekonfijte kastanjes zit u hier goed. 

Klimaat in de regio

In deze regio heerst een landklimaat met mediterrane invloeden. Dit betekent volop zon in de zomer met gemiddelde temperaturen tot 28 graden Celsius. In het hoger gelegen Auvergne is de winter vrijwel sneeuwzeker, wat het gebied een perfecte wintersportbestemming maakt.