Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een avontuurlijke campingvakantie in Picardie
Laat u onderdompelen in het aangename en verrassende Picardie. Op onze website vindt u een keur aan luxe accommodaties waar u ongetwijfeld uw favoriete camping vindt. Lees meer...

CAMPING IN PICARDIË

Waarom kamperen in Picardie?

Picardie is het land van de kastelen en uw verblijf in een super-de-luxe stacaravan is al even majesteitelijk. Vier troeven van Picardie:

  • Overweldigende landschappen, rust en natuur
  • Prachtige tuinen en kastelen in de omgeving
  • Historische sites en vele dorpjes die met trots de titel 'Remarquable' dragen
  • De zekerheid van een kwaliteitsvol verblijf in stacaravan op een luxe kampeerplek

LUX-camp en Picardie: natuurlijke bondgenoten. Picardie ademt cultuur, geschiedenis en rust uit. Het ligt niet zo ver in Frankrijk en toch waarborgt het u een onvervalst vakantiegevoel. Vergis u echter niet: de talrijke activiteiten in het levendige Picardie hebben voor alle leeftijden wel iets in petto.

De mooiste campings voor kamperen in Picardie

Le Bien Assise

Deze camping ligt net onder Calais en is omgeven door groene heuvels. Er is een waaier van activiteiten, waarvan sommige mede door de camping worden georganiseerd. Op amper 14 kilometer is er een strand en u kunt er tevens paardrijden. Er is mogelijkheid tot watersporten in het 10 kilometer verder gelegen meer van Ardres. Op de camping zelf kunt u trouwens ook genieten van waterpret.

Domaine de Drancourt

Op 2 km afstand van het pittoreske Saint-Valery-sur-Somme ligt camping Domaine de Drancourt. Gelegen in de Baai van de Somme, weet u zich ervan verzekerd dat u verblijft in een van de mooiste baaien ter wereld. De innerlijke cultuurmens komt ruimschoots aan zijn trekken, maar u kunt ook verpozen in het van alle faciliteiten voorziene zwembad van de camping.

Saint-Valery-sur-Somme

Saint-Valery-sur-Somme heeft door de eeuwen heen schrijvers en kunstenaars weten te bekoren. Wandelen door dit stadje is wandelen door de rijke historie van Frankrijk. Achter elk hoekje schuilt er weer een nieuwe verrassing. Het is geen toeval dat de romantiek hier vruchtbaar wortel schoot.

Strand en natuur in Picardie

De vruchtbare grond van Picardie zorgt voor een rijk en gevarieerd natuurlandschap. De gezonde zeelucht die vanuit de kust over de krijtrotsen en duinen landinwaarts waait, heeft in het verleden veel edellieden ertoe aangezet om in Picardie een optrekje te laten bouwen.

Hun bouwwoede maakt van uw luxe camping vakantie in Picardie dan ook een voortdurende ontdekkingstocht van de ene burcht na het andere kasteel, in een weldadig decor van weelderig groen, af en toe onderbroken door historisch belangrijke steden.

Steden in Picardie

Amiens, Laon, Soissons. Steden met een roemrucht verleden, bewaakt door hun respectieve, glorierijke kathedralen. Vanuit de hoge torenspits van Laon kijken versteende koeien neer op de kleurrijke markt, waar u uren kunt flaneren. U kunt in Amiens de zwevende tuinen gaan bezichtigen of een kijkje nemen in het huis van Jules Verne.

Eén ding hebben de Picardische steden gemeen: ze zorgen dat u naar uw camping terugkeert met een reistas vol herinneringen, eender of u nu met Pinksteren of hartje zomer op camping vakantie gaat.