Tips en advies
020-2626344

Kamperen in eigen land - geen zorgen

Een vakantie is eigen land wordt de laatste jaren steeds populairder en brengt veel voordelen met zich mee. Er hoeft geen lange reis worden afgelegd en er hoeft ook geen andere taal te worden gesproken. Heeft u al alle mooie plekken van Nederland gezien?

Kamperen in eigen land - geen zorgen
Een vakantie is eigen land wordt de laatste jaren steeds populairder en brengt veel voordelen met zich mee. Er hoeft geen lange reis worden afgelegd en er hoeft ook geen andere taal te worden gesproken. Heeft u al alle mooie plekken van Nederland gezien?
De meest populaire bestemmingen in Nederland (5)
Noord-Brabant
In het vrolijke Brabant, vlak bij de grens met België, ligt het rustige dorp Hilvarenbeek. Een ideale plek om tot rust te komen en uit...
In het vrolijke Brabant, vlak bij de grens met België,...
 • Onder de rivieren
 • Ontdek Den Bosch
 • Prachtige natuur
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Zeeland
Wij kennen Zeeland uitstekend! Een camping vakantie in Zeeland biedt een schitterende kustlijn met eindeloze stranden en levendige jachthavens. Vooral in de zomer komen vele toeristen...
Wij kennen Zeeland uitstekend! Een camping vakantie in Zeeland biedt een...
 • Vogels spotten in de schitterende duinlandschappen
 • Bezoek steden als Vlissingen en Middelburg
 • Een kustlijn van maar liefst 600 kilometer
2 beschikbare campings
Beschikbaarheid controleren
Zuid-Holland
De Nederlandse kust in de omgeving van Wassenaar staat bekend om haar aangename en levendige uitstraling met een van de grootste bosgebieden in het land....
De Nederlandse kust in de omgeving van Wassenaar staat bekend...
 • Mooie steden
 • Kindvriendelijke stranden
 • Geen taalproblemen
2 beschikbare campings
Beschikbaarheid controleren
Limburg
Wij kennen Limburg! Tijdens een camping vakantie in Limburg heeft u soms het gevoel in het buitenland te vertoeven. U vindt er glooiende heuvels en het...
Wij kennen Limburg! Tijdens een camping vakantie in Limburg heeft u...
 • Prachtige natuur met hoge heuvels en stromende beekjes
 • Ervaar het bourgondische leven in de gezellige cafés en restaurants
 • Bezoek steden als Maastricht, Venlo of Roermond
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Overijssel

CAMPING IN NEDERLAND

Waarom kamperen in Nederland?

Ontdek uw eigen land, er zijn zoveel mooie plekken die u wellicht nog niet heeft gezien. Luxe kamperen in eigen land is een handig en voordelig alternatief.

Hoewel Nederland een klein land is, is er voldoende te beleven. Nederland kent veel bosgebieden, duinlandschappen, cultuurlandschappen en prachtige steden. Ontdek de omgeving te voet of op de fiets. Er zijn genoeg fiets- en wandelroutes beschikbaar in heel Nederland.

Redenen te over om eens eens een luxe kampeervakantie in eigen land te reserveren:

Voordelig alternatief

Ontdek uw eigen land en trek er opuit

Bezoek eindelijk eens de beroemde Haagse markt of het Vredespaleis

Duinrel - kinderparadijs

Onze exclusieve stacaravans bieden alle comfort die u zich kunt wensen. Profiteer van onze speciale aanbiedingen en verken de spannende natuur en fascinerende geschiedenis van uw eigen land.

Profiteer van uw eigen vervoer om een uitstapje te maken in eigen land. Noord-Holland of juist het Zuiden - zo de moeite waard.

Ontdek meer over campings Nederland door te bellen naar 020 - 26 26 344 of stuur een e-mail naar info@lux-camp.nl.

Nederland - een land onder de zeespiegel

Nederland; het vlakke land, het lage land, het kikkerland, het waterland.

Het koninkrijk der Nederlanden bestaat voor 18% uit water en een groot deel van het land bevindt zich onder het zeeniveau. Het laagste punt van Nederland ligt bijna 7 meter onder het NAP.

Ons land wordt tegen het water beschermd door een complex systeem van dijken en waterwerken en Nederland beschikt over een grote kennis op het terrein van watermanagement.

Het land wordt geregeerd door een ministerraad onder leiding van Koning Willem Alexander.

Het kustgebied

Kustgebied

De kuststreek wordt gekenmerkt door de prachtige duinen van Nederland. Als u op vakantie bent in de omgeving, kunt u lange wandelingen in het gebied maken. In de warmere maanden kunt u hier zwemmen in de zee, of tijdens de herfst heerlijk uitzwaaien aan strand.

Camping Duinrell

Camping Duinrell is gelegen in een prachtig bosrijke omgeving. Dit is een wereld waar u geen genoeg van kunt krijgen. In de bossen rondom de camping bevindt zich het attractiepark. Er zijn achtbanen en andere attracties voor jong en oud. Er is tevens een groot zwembadpark met veel leuke glijbanen. Een echte familiecamping!

Nederlandse stranden en attracties

Stranden en natuur in Nederland

De meest populaire en bezochte strand is Scheveningen, met ongeveer 9 miljoen bezoekers in de zomer. Verder zijn badplaatsen Egmond aan Zee, Zandvoort, Bloemendaal en Den Helder erg populair. De veilige, schone stranden zijn aangegeven met een blauwe vlag. Het kustgebied is omgeven met duinlandschappen. De Schoorlse Duinen zijn de breedste en hoogste duinen van Nederland. Bewandel de wandelpaden en geniet van de omgeving. In de omgeving liggen ook vele meertjes en meer natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Attracties

Er zijn diverse fietspaden door de duinen, bossen en de weilanden. Geniet van het uitzicht en verken gemakkelijk en milieuvriendelijk de omgeving. In het voorjaar is de Bollenstreek een echte aanrader om door te fietsen. De bloemen met prachtige kleuren maken dit een echt vakantieplaatje.

In deze regio liggen de steden Amsterdam, Den Haag, Scheveningen en Leiden. Bezoek bijvoorbeeld de 300 meter lange pier van Scheveningen voor een prachtig uitzicht over de Noordzee en over Scheveningen zelf.

De hoogste vuurtoren van Europa staat in Huisduinen. De toren is ruim 63 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht over natuurreservaat de Donkere Duinen.

Weer en klimaat

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Dit betekent milde zomers en neerslag gedurende het jaar. Veel mensen hebben het idee dat Nederland een nat klimaat heeft, maar dit is een misvatting die is gebaseerd op gevoel en niet op cijfers.

Dit idee komt met name door de onvoorspelbaarheid van het Nederlandse klimaat. De grootste kans op zon in Nederland is langs de kust, de kop van Noord-Holland en de Waddeneilanden.