Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Wilt u er even helemaal tussenuit? Het Loire-dal biedt een schitterende omgeving en tijdens een vakantie zult u hier dan ook zeker tot rust komen. De natuur in deze omgeving is ongerept en de rivier de Loire geeft een levendig accent aan het geheel. Cultuur is er ook genoeg te vinden, want de streek staat bekend om de adembenemende kastelen. Lees meer...

Camping Loire

Waarom kiezen voor een camping in het Loire-gebied?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • Rust en ruimte
  • Eeuwenoude kastelen
  • Dicht bij het water
  • Culinair genieten

Strand en natuur in Loire-streek

Alles draait in deze streek eigenlijk maar om één ding en dat is de rivier de Loire. Deze prachtige rivier kronkelt zich door het landschap heen en is niet weg te denken uit deze streek. Er leven veel dier- en plantensoorten rond deze rivier. Sommige daarvan zie je doorgaans alleen in tropische gebieden. De meest sprookjesachtige dorpen bevinden zich op de oevers van de rivier, maar ook bossen en bebouwde en onbebouwde heuvels zijn niet uit dit landschap weg te denken. Stranden vinden we in kleine mate langs de rivier de Loire, maar we zien ze wel regelmatig terug bij plassen en meren. Zo is er voor elk wat wils in het Loire-gebied.

De mooiste campings voor kamperen in de Loire

Des Alicourts Resort

Een luxe kampeervakantie op deze camping is een feest voor jong en oud. De camping is gelegen aan een strand bij een meer waarin ook gezwommen kan worden. Dat is echter niet het enige, er zijn namelijk ook schitterende zwembaden waar naar hartenlust genoten kan worden van glijbanen en andere waterpret.

  Domaine de la Brèche 

Zoekt u een luxe kampeerplek in de vrije natuur? Domaine de la Brèche is lid van de bekende keten 'Les Castels', waaronder alleen 4 en 5 sterren campings in Frankrijk vallen. Deze camping is gelegen aan de Loire en ligt niet ver van Saumur vandaan. De natuur is prachtig en biedt veel ruimte voor vermaak. Natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van het zwembad.

Le Château des Marais

Deze luxe camping is gelegen tussen Orleans en Tours. Het is slechts een paar honderd meter lopen naar het Kasteel van Chambord. Bij de camping is een zwembad, een minigolfbaan en een bibliotheek. Verder is er een levensmiddelenwinkel op de camping aanwezig, evenals een bar, restaurant en snackbar.

Steden in het Loiredal

Een van de meest bekende steden uit deze streek is Tours. Deze stad kent een rijke geschiedenis en er zijn vele vakwerkhuizen en andere historische gebouwen te vinden. Niet ver van Tours ligt de stad Orleans, vooral bekend geworden door de heldendaad van Jeanne d'Arc.

Zij bevrijdde in 1429 deze stad van de Engelse overheersing. Nantes is een prachtige, schone havenstad, die wat moderner oogt dan de eerder genoemde steden. Toch heeft ook deze stad cultuur te bieden, zoals diverse kathedralen en een kasteel. Ook voor shopliefhebbers is het hier goed toeven.

Bezienswaardigheden in de regio Loire

De bekendste bezienswaardigheden van het Loire-dal zijn de kastelen, zoals Chambord, Chenonceau en Amboise, maar de regio heeft meer te bieden. Bent u een natuurliefhebber? Dan is het regionale natuurpark Loire-Anjou-Touraine zeker een aanrader.

Verder zijn de troglodietengrotten erg bijzonder om eens gezien te hebben. Deze grotten zijn omgebouwd tot heuse huizen en bieden een heel speciale aanblik. Verder zijn er langs de Loire allerlei traditionele platbodems te vinden, die ook in deze tijd nog varen om de toeristen te laten ervaren hoe dat nu eigenlijk was vroeger.

Eten, cultuur en klimaat in Loire

Eten, drinken en cultuur

In de Loire-streek wordt gevarieerd gegeten en gedronken. Er zijn niet alleen visgerechten verkrijgbaar voor de liefhebber, zoals zander en snoek, maar ook heerlijke vleesgerechten, zoals de 'Zwarte Dame', een kleine, zwarte kip. De regio staat bekend om het smakelijke, sappige fruit. Natuurlijk kan in deze Franse streek de wijn niet ontbreken. Diepe rode wijnen of frisse witte wijnen, in het Loire-dal vindt u het allemaal.

Weer en klimaat

Het gebied rond de Loire staat bekend om het milde klimaat. Dat betekent een lange, warme zomer, waarin de temperatuur met gemak uitkomt boven de 30 graden Celsius. De winter mag dan soms fris zijn, maar dit seizoen duurt in deze streek maar heel kort.