Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Camping aan de Adriatische kust en Venetiaanse Riviera
De Adriatische kust met de Venetiaanse Riviera wordt ook wel de Coste Verde genoemd. De groene kust heeft uitgestrekte stranden, veel gastvrijheid en heerlijke campings. Natuur, zon en zee zijn in dit deel van Italië ruimschoots aanwezig. Dat maakt kamperen in dit gebied tot een heerlijke ervaring voor jong en oud, met of zonder gezin, en ook prima betaalbaar. Een luxe stacaravan van LuxCamp draagt bij aan een fijne kampeervakantie. Zoals te zien en vinden via www.lux-camp.nl is de keuze ruim. Lees meer...

DE ADRIATISCHE KUST

Strand en natuur aan de Adriatische kust en in de Venetiaanse Riviera

Zoals ook in de rest van Italië ontvangt de Adriatische kust en Venetiaanse Riviera u met strand, zee, bergen, heuvels, bossen, cultuur, buitenleven en vriendelijkheid, met veel restaurants, pizzeria's en bars. De Italiaanse keuken is beroemd, net als de vele Italiaanse wijnen. 

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:


  • Een camping aan of bij de Adriatische kust of Venetiaanse Riviera is klantvriendelijk, dus gericht op de gasten
  • Veel voorzieningen naast al het moois dat strand, zee en omgeving te bieden hebben
  • Het is een gebied met een verrukkelijke veelheid
  • U kunt er zalig luieren in de zon maar ook heerlijk flaneren in een van de levendige plaatsen die deze streek rijk is

LuxCamp biedt u de mooiste campings voor luxe kamperen aan de Adriatische Kunst

Marina di Venezia.

Deze gezinsvriendelijke en luxe camping, die is vernoemd naar de scheepswerf in Venetië, ligt pal aan de Adriatische Zee. De camping heeft een groot strand, een prachtig zwembadcomplex met voor iedere leeftijdscategorie veel mogelijkheden tot animatie. Verder kunt u vanaf uw luxe stacaravan de omgeving verkennen met excursies.

Pra delle Torri

Pra delle Torri biedt u via LuxCamp luxe kamperen met uitzicht over zee vanaf een prachtig zandstrand. Met veel mogelijkheden voor animatie, sport en andere ontspanning en dus een onbezorgde vakantie. Een bezoek aan Carole, ook wel 'Klein Venetië' genoemd om de historische straatjes en klokkentorens, raden we u graag aan.

Union Lido

Union Lido ligt tussen Jesolo en Venetië. Deze luxe camping is vergelijkbaar met een klein dorp vanwege de grote hoeveelheid verschillende barretjes, winkels en restaurants. Met ook een prachtig zwembad, eigenlijk een lagune, passend bij de omgeving, en behalve dat heerlijke waterpark een wellnesscentrum en een eigen sportpark. Dat maakt voor kinderen (en volwassenen) kamperen in een luxe stacaravan een feest!

De Adriatische kust biedt u uitgestrekte en brede zandstranden met veel faciliteiten

Zoals in heel Italië wordt ook hier vooral buiten geleefd. Dat maakt kamperen in een luxe stacaravan van LuxCamp met alle bijbehorende faciliteiten tot een heerlijk ontspannen belevenis. Vanuit uw stacaravan is het een paar meter wandelen naar strand en zee. Daar schijnt de zon volop, met het groen van de Apennijnen op de achtergrond kunt u heerlijk zwemmen in het aangename en schone zeewater. In de verschillende badplaatsen is het vervolgens gemoedelijk flaneren.

Eten en drinken is heerlijk en gemoedelijk. Voldaan komt u uiteindelijk terug om ontspannen te slapen in uw luxe stacaravan, misschien na nog een afsluitend drankje bij of in uw stacaravan.

Steden en bezienswaardigheden aan de Adriatische kust

Steden Adriatische kust en Venetiaanse Riviera

Italië en deze streek zijn rijk aan historische plaatsen als Venetië, Florence, Ravenna en Rome. Italië staat voor zon, strand, vriendelijkheid, cultuur, eten en drinken. LuxCamp heet u ook hier graag welkom op met zorg geselecteerde campings.

Bezienswaardigheden Adriatische kust en Venetiaanse Riviera

Typische Italiaanse gerechten zijn pizza, lasagne en spaghetti in veel soorten. Vlees, vis, kruiden, groenten, heerlijk gevarieerd, bijzonder smaakvol, telkens weer verrassend. Italië is een land met een hoog ontwikkelde cultuur op het gebied van eten en drinken.

Weer en klimaat

Het klimaat is verrukkelijk aan de Adriatische kust en de Venetiaanse Riviera, met veel zon en voldoende vocht om de omgeving mooi groen te laten zijn.

In de zomer met een gemiddelde van ongeveer 30 graden, dus niet te heet. Dat maakt ook de zeewatertemperaturen aangenaam.