Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Camping aan het meer van Annecy
Geniet van de bergen in de Haute-Savoie en bezoek de nabijgelegen beroemde skigebieden. Deze regio heeft de bijnaam "Parel van de Alpen" en dat is niet voor niets. Hier geniet u van een duik in het zuivere water van het meer van Annecy. Wandelend en fietsend verkent u het bergachtige, groene gebied en natuurlijk bezoekt u het prachtige stadje Annecy. Boek nu uw vakantie bij LuxCamp! Lees meer...

Campings aan het meer van Annecy

Waarom gaat u kamperen aan het meer van Annecy?

De TOP 5 redenen in een oogopslag:

  • Een meer met helder water
  • Annecy is den stad midden in de bergen
  • Wandelen en fietsen in prachtige omgeving
  • Een rijke gastronomische keuken
  • Op een steenworp afstand van het mooie Genève

Ontdek het meer van Annecy

Aan de noordkant van het Lac d'Annecy ligt het gelijknamige stadje. Annecy wordt ook wel Venetië van de Alpen genoemd, maar is niet zo bekend als de Italiaanse versie. De stad Annecy is omgeven door de hoge bergen van de Alpen. Vanaf het meer stroomt er een kleine rivier langs de oude huizen in het centrum. Hier genieten de mensen van een goed glas wijn op een van de vele terrassen langs het water. Er hangt hier een echte vakantiesfeer, in de kleine, romantische straatjes met charmante huizen en sfeervolle terrasjes heerst een ontspannen sfeer.

Gastronomie en cultuur

Savoyaardse gastronomie

Tijdens uw verblijf in Annecy moet u echt de lokale specialiteiten proeven: kaasfondue, raclette en tartiflette. Tomme en Reblochon zijn de kazen uit de streek: eet ze na de maaltijd onder het genot van een glas witte Apremont wijn.

Savoyaardse cultuur

Naast het kasteel van Annecy waar de voormalige graven van Savoie woonden, bezoekt u het monumentale Palais de l’Île in het centrum of het 'maison de Pays du Laudon' waar u het leven van vroeger kunt bekijken. Jong en oud zullen het animatiefilmfestival, dat half juni plaatsvindt, zeker leuk vinden.