Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Kamperen in de omgeving vast Parijs - het beste van twee werelden
Parijs: stad van romantiek, cultuur, vermaak, prachtige parken. Parijs: het winkel-mekka. De lichtstad en haar omgeving heeft iedereen - jong en oud - wat te bieden. En wat is er nu heerlijker dan al deze mogelijkheden te ontdekken vanuit een comfortabele stacaravan in een rustige, groene omgeving? Lux-camp biedt u een volledig ingerichte en luxe stacaravan op één van de drie mooiste campings in de omgeving van Parijs. Bekijk de mogelijkheden, boek en droom weg. Lees meer...

CAMPING BIJ PARIJS

Waarom zou u kiezen voor een camping bij Parijs?

LUX-camp zet de vier highlights graag voor u op een rijtje:

  • Vermaak: Euro Disney en Parc Astérix.
  • Cultuur: van het Louvre tot de Eiffel toren.
  • Romantiek: van Quartier Latin tot de Sacré Coeur.
  • Winkelen: van de Champs-Élysées tot de vlooienmarkt.

Bezienswaardigheden rond Parijs

Château de Versailles van Lodewijk XIV is wellicht de belangrijkste trekpleister buiten Parijs, met zijn spiegelzaal, honderden kamers en prachtig aangelegde tuinen. Ook de tuinen van de impressionistische schilder én tuinliefhebber Monet trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Een andere schilder, Vincent van Gogh, verbleef de laatste periode van zijn leven in Auvers-sur-Oise, waar hij bijzonder productief was. Vele replica's zijn hier te zien. Rondom het pittoreske kasteel Thoiry ligt een van de oudste safariparken van Europa met o.a. zebra’s, apen en leeuwen.

Kampeervakantie Parijs, ook voor kinderen?

Dat Parijs een heerlijke stad is voor verliefde stelletjes, studenten, shoppers en cultuurliefhebbers behoeft geen betoog, maar Parijs is ook heel geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Monumenten als de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe zullen ongetwijfeld indruk maken, evenals de straatartiesten op het plein voor het Centre Georges Pompidou. Metrolijn 6 loopt deels bovengronds en is vooral bij avond erg aantrekkelijk. Bijzonder is het dierenkerkhof Cimetière des Chiens waar vele bekende en onbekende huisdieren begraven liggen.

Voor de iets oudere kinderen zal een bezoek aan de Catacomben - waar miljoenen schedels en botten keurig als een muur opgestapeld liggen - zeker tot de verbeelding spreken. In de vele prachtige parken ten slotte kunt u met de kinderen heerlijk relaxen, roeien op het water of bij de petanque spelende Parijzenaars kijken. Tijdens uw kampeervakantie in Parijs kunt u natuurlijk ook gerust een dagje bij de stacaravan blijven, uw kinderen zullen zich ook op de camping prima kunnen vermaken.

Vanaf de camping die LUX-camp aanbiedt, bent u binnen een mum van tijd in Euro Disney!

De mooiste campings voor kamperen in Parijs

Paris Est

Deze fijne camping ligt op nog geen half uur afstand van Parijs en ook Euro Disney is met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. De camping beschikt over een kleine supermarkt, een bar, restaurant en cafetaria. In het hoogseizoen wordt er animatie voor het hele gezin georganiseerd.

Le Croix du Vieux Pont

Mooi aangelegde camping aan de rivier de Aisnes met o.a. drie zwembaden, een grote speeltuin en een indoor sportarena voor voetbal en basketbal. Disneyland, Parijs en Parc Asterix zijn goed te bereiken. Luxe kampeerplek met restaurant, bar met uitzicht op het meer en een Spa lounge.

Village Le Parisien

Aan de oever van de Marne ligt deze heerlijke vakantie camping op 18 km van Disneyland, 27 km van Parc Asterix en 50 km van Parijs. Op de camping is het toegestaan te barbecueën en er zijn een restaurant, bar, speeltuin en zwembad aanwezig.

Eten, drinken en klimaat in Parijs

Klimaat

Het weer is in de Franse hoofdstad over het algemeen net een paar graden warmer dan in Nederland. In het voor- en najaar zijn de temperaturen om flink te wandelen ideaal, maar dan is ook de kans op regen groter. In de zomermaanden liggen de temperaturen overdag gemiddeld rond de 23 graden.

Eten en drinken

Parijs kent talloze leuke en gezellige restaurantjes, maar de prijzen zijn er over het algemeen ook naar. Wilt u goedkoop en lekker lunchen? Koop dan net als de Parijzenaars een stokbrood, een kaasje en een fles water (of wijn) en strijk neer in een van de vele parken.