Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Ga op vakantie naar het Italiaanse eiland Sardinië
Altijd al eens naar de Caraïben gewild, maar is dat te ver weg? Ga dan naar de Caribbean of Europe, namelijk het Italiaanse eiland Sardinië. Een prachtig eiland met afwisselende landschappen, zoals baaien, stranden, rotspartijen en beboste gebieden. Een uitstekende plek om een kampeervakantie door te brengen. Geïnteresseerd in het huren van een stacaravan? Neem dan vrijblijvend contact op met LUX-camp. Lees meer...

CAMPING SARDINIË

Waarom kiezen voor een camping op Sardinië?

Sardinië heeft de vakantieliefhebber heel wat te bieden. De highlights van het eiland hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Grotta di Nettuno: stalactieten en stalagmieten in bijzondere vormen.
  • San Teodoro: een prachtig natuurlandschap met verborgen natuurschatten.
  • Costa Smeralda: meerdere stranden en een jachthaven met grote luxe jachtboten.
  • Villasimius: een voormalig vissersdorp dat is gelegen op een driehoeksvormige landtong dat wordt omringd door zee.

Sardinië heeft een grootte dat vergelijkbaar is met België. Het eiland heeft vele prachtige zandstrandjes en baaien met een fraai uitzicht. Het wegennet is niet fantastisch op Sardinië. Liever rijdt men daar niet met een caravan of een auto volgeladen met allerlei kampeerspullen. Op Sardinië is het gemakkelijker om te kiezen voor luxe kamperen, waarbij de stacaravan gereed staat bij aankomst.

De mooiste campings voor kamperen in Sardinië

Bella Sardinia

Bella Sardinia is een 3-sterrencamping gelegen in een uitgestrekt natuurgebied in een klein bos. Vanaf de camping heeft men direct toegang tot het witte zandstrand. Faciliteiten zijn er genoeg, zoals een zwembad met glijbaan, trampoline, restaurant en 's avonds wordt er gezorgd voor entertainment.

Baia Blu La Tortuga

Baia Blu La Tortuga is een viersterrencamping dat slechts 200 meter verwijderd is van de azuurblauwe zee. In de groene omgeving zijn de zandstranden op loopafstand bereikbaar. Op de camping worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals danslessen, sportactiviteiten, toernooien, musicals en disco's voor de jeugd.

L'Ultima Spiaggia

In het bergachtige gebied van Ogliastra ligt de 4-sterren camping L'Ultima Spiaggia. Vanaf uw luxe kampeerplek loopt u gemakkelijk naar het lange, brede strand. De camping is ideaal voor water- en strandliefhebbers. U kunt er duiken, maar ook heerlijk snorkelen.

Strand en natuur in Sardinië

Sardinië heeft een kustlijn van maar liefst 1.800 kilometer lang. Deze kust bestaat uit ontelbare mooie zandstranden en fraaie baaien. Het mooiste strand is misschien wel het Capo Coda Cavallo. Hier vindt u een wit korrelstrand, turquoise zee en een prachtig uitzicht over het Tavolara gebergte.

Men kan er snorkelen en met een beetje geluk komt u een zeester tegen. Sardinië heeft een indrukwekkende en afwisselende natuur. Zo loopt u in het binnenland door de dichte bossen en het oosten bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bergen met weinig bomen.

Bezienswaardigheden Sardinië

Wanneer u een bezoek brengt aan Sardinië moet u eigenlijk ook een bezoek brengen aan het La Maddalena Archipel. Dit zijn tientallen eilanden in het natuurgebied Parco Nationala Arcipelago di La-Maddalena. De allermooiste excursie die Sardinië te bieden is waarschijnlijk de trip naar de Grotta di Nettuno, oftewel de grotten van Neptunus.

Met een boottocht van 2 uur bezoekt men de grotten, waarbij onderweg van alles te zien is. Ten slotte moet u de hoofdstad van Sardinië, Cagliari ook niet overslaan. Een oude universiteitsstad met tal van oude mooie bezienswaardigheden.