Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Naar een camping in Slovenië

Tot rust komen in een oase van groen, uren wandelen zonder iemand tegen te komen, kastelen bezoeken en genieten van wijn en cider: in Slovenië kan het. In een stacaravan van LUX-camp geniet u in het mooie Slovenië van een heerlijke kampeervakantie. Neemt u voor meer informatie over luxe kamperen vooral contact op met LUX-camp. We kunnen u alles vertellen over de fijnste camping met Pinksteren.

Naar een camping in Slovenië
Tot rust komen in een oase van groen, uren wandelen zonder iemand tegen te komen, kastelen bezoeken en genieten van wijn en cider: in Slovenië kan het. In een stacaravan van LUX-camp geniet u in het mooie Slovenië van een heerlijke kampeervakantie. Neemt u voor meer informatie over luxe kamperen vooral contact op met LUX-camp. We kunnen u alles vertellen over de fijnste camping met Pinksteren. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Slovenië (3)
West Slovenië
Een actieve kampeervakantie met de kinderen? Zuidwest-Slovenië leent zich er perfect voor. In het gebied bevinden zich verschillende kleine en middelgrote campings, waar het lekker en luxe kamperen is in...
Een actieve kampeervakantie met de kinderen? Zuidwest-Slovenië leent zich er perfect voor. In het gebied...
  • Fiets- en wandelparadijs
  • Beroemde gastvrijheid
  • Lokale gastronomie
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Zuid-oost Slovenië
Een actieve kampeervakantie met de kinderen? Zuidoost-Slovenië leent zich er perfect voor. In het gebied bevinden zich verschillende kleine en middelgrote campings, waar het lekker en luxe kamperen is in...
Een actieve kampeervakantie met de kinderen? Zuidoost-Slovenië leent zich er perfect voor. In het gebied...
  • Fiets- en wandelparadijs
  • Beroemde gastvrijheid
  • Lokale gastronomie
6 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Centraal Slovenië
  • Karstlandschap met beroemde grotten.
  • Historische stadjes en kastelen
  • Autovrije binnenstad in Ljubljana.
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING SLOVENIË

Camping Slovenië

Waarom een camping in Slovenië?

Grotten van Skocjan: deze grotten hebben de grootste ondergrondse ruimte in Europa, een indrukwekkende wereld van druipsteen in verschillende kleuren.

Logar Valley: een prachtige gletsjervallei met wandelroutes, waar je ook kunt bergklimmen, fietsen of paardrijden.

Ljubljana: de hoofdstad van Slovenië. Een charmante metropool waarin oude tradities en nieuwe tradities elkaar ontmoeten. Vooral het oude centrum is het ontdekken waard.

Bohinj meer: bekend als de parel van de Alpenmeren, een plek om volledig tot rust te komen.

Lent festival: de laatste week van juni en de eerste week van juli is de stad Maribo vol met gezelligheid, muziek en theater.

Camping

Slovenië mag dan wat minder bekend zijn als vakantieland, dit biedt ook veel voordelen. Hier vind je nog de rust, in een oase van groen. Een ideale plek om te genieten op een luxe camping met luxe stacaravan. Slovenië is ongeveer de helft van Nederland, met een 46 kilometer lange kustlijn langs de Adriatische zee. Er zijn maar liefst 321 meren te ontdekken!

De beste regio's in Slovenië om te kamperen

Slovenië heeft 5 geografische regio's. Hoewel ze allemaal een fijne vakantiebestemming vormen, heeft elke regio natuurlijk zijn eigen mooie bezienswaardigheden. Zuid-oost Slovenië is hoogst waarschijnlijk de . Lees hieronder meer over die regio.

Zuid-oost Slovenië, Strand & Natuur

Zuid-oost Slovenië

Zuid-oost Slovenië is veel minder bezocht dan het Noorden. Terwijl het er prachtig is, midden in de Dinarische Alpen, die zich kenmerken door een geheimzinnige sfeer. Er zijn onderaardse rivieren, meren en romantische rivierdalen, charmante dorpjes en trotse kastelen. De kust is zeer divers en kent wijn- en olijfgaarden, charmante plaatsjes en de zoutpannen van Sečovlje. Er heerst een mediterrane sfeer in de regio, u vindt hier vast een luxe kampeerplek voor een heerlijke vakantie in een stacaravan midden in de natuur. 

Strand en natuur in Slovenië

Slovenië is een land met een adembenemende natuur. En ontzettend veelzijdig! Genieten van bossen, grotten, meren en moerassen: het kan er allemaal. Natuurlijk zijn er de alpenweiden, maar bezoekt u ook vooral Slovenië onder de grond. Net zo prachtig als bovengronds. Ook de kust langs de Adriatische zee is erg mooi. Er zijn weinig zandstranden, maar u kunt er wel genieten van een van de vele watersporten zoals surfen, waterskiën of zeilen. Daarnaast is er 4 kilometer aan kust en zee beschermd natuurgebied, het Natuurpark Strunjan.

Bezienswaardigheden & Klimaat

Bezienswaardigheden in Slovenië

Het land biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden, waardoor ook citytrips tot de mogelijkheden behoren, onder andere naar de hoofdstad Ljubljana. Naast de prachtige natuur, biedt Slovenië ook architectuur en avontuur. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige kerk op een eilandje in het meer van Bled, de Predjama Burcht of ga kajakken op de rivier de Soca. U zult zich niet vervelen.

Weer en klimaat: grote verschillen

Slovenië kent door het grote verschil in landschap maar liefst drie verschillende klimaatzones. Het meest westelijke deel van het land kent hete zomers en milde winters. Het overgrote deel van het land heeft over het algemeen hete droge zomers en ijzig koude winters. In de zomer is het natuurlijk heerlijk toeven op een camping met luxe faciliteiten.