Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Leer het Trasimenomeer beter kennen
Wij kennen het Trasimenomeer! Een camping vakantie aan het Trasimenomeer zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. U vindt hier zowel de landelijke, authentieke Italiaanse sfeer van Umbrië als de glooiende heuvels en historische bezienswaardigheden van Toscane. Onze adviseurs kennen het gebied uitstekend, aangezien zij de meeste campings hebben bezocht. Zij kunnen u een uitstekend persoonlijk advies geven over welke camping het beste bij u past. Vind en boek nu uw volgende camping vakantie op onze website of neem contact op met een van onze adviseurs. Lees meer...

Camping aan het Trasimenomeer

Waarom kiezen voor een camping vakantie aan het Trasimenomeer?

Er zijn verschillende redenen om voor een camping vakantie aan het Trasimenomeer te kiezen.

Hoogtepunten van het Trasimenomeer:

  • Ideale ligging tussen Umbrië en Toscane
  • Mooie plaatsjes als Magione, Passignano en Castiglione in de buurt
  • Ideale keuze voor een ontspannen vakantie met het hele gezin
  • Verken het gebied rondom het Trasimenomeer

    Door de gunstige ligging van het meer bewondert u eenvoudig diverse bezienswaardigheden in de omgeving. In de directe omgeving liggen diverse pittoreske dorpjes met historische bezienswaardigheden, maar u kunt ook een dagtrip in Umbrië maken naar het bedevaartsoord Assisi. De stad van de heilige Franciscus bevat een prachtige basiliek. Volgens de overlevering kon Franciscus van Assisi met vogels praten. Hij ontving zelfs de stigmata van Christus. Naast de basiliek kunt u in de straatjes heerlijk winkelen.

    Het mooie van het Trasimenomeer is dat u ook de schitterende dorpjes in Toscane kunt bezoeken. Een van de mooiste dorpen in Toscane is Montepulciano. Dit prachtige dorpje is gelegen op een van de hoogste heuvels in Toscane. De wijn van dit gebied is wereldberoemd, en de vino nobile di Montepulciano moet u zeker eens geprobeerd hebben. Het centrum van het dorp bevat een prachtig plein met een schitterende kathedraal. De binnenzijde van de kathedraal is versierd met fresco's, schilderijen en grafmonumenten.