Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Het wordt pas écht luxe kamperen met een stacaravan in de Pyreneeën
Met pieken die hoger dan 3.400 kilometer meten scheiden de Pyreneeën het Iberische schiereiland van de rest van Europa. Meerdere beschermde natuurgebieden doorkruisen dit indrukwekkende gebergte en vormen de perfecte setting voor een wandeling of fietstocht. Bent u op zoek naar een luxe kampeervakantie in een adembenemend mooi gebied waar bergen boven u uit torenen terwijl u omringt wordt door de ongerepte natuur? Boek vandaag nog via LUX-camp een stacaravan bij een van de vele vakantie campings die u aan beide zijden van dit woeste gebergte vindt. U zult uw ogen uitkijken! Lees meer...

CAMPING PYRENEEËN

Al het moois dat de Pyreneeën u te bieden heeft

Waarom kiezen voor een kampeervakantie aan de Pyreneeën?

  • Skiërs halen hun hart op in een van de tientallen ski-gebieden die aan beide zijden van de Pyreneeën grenzen.
  • Het hele gebied is een waar paradijs voor wandelaars, met name rond het Parc National des Pyrénées.
  • Met aan de ene zijde de Middellandse Zee en aan de andere zijde de Atlantische oceaan is het ook voor strandliefhebbers prima vertoeven
  • Duizenden pittoreske dorpjes om cultuur en historie te snuiven.

Elk bergsysteem van de Pyreneeën kent een of twee rivieren die zo'n 3 dozijn adembenemende valleien vormen tussen de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Veel van deze valleien zouden tot diep in de tiende eeuw na Christus een zeer geïsoleerd bestaan kennen wat leidde tot het ontstaan van vele unieke lokale talen en culturen. Veel hiervan vindt u tegenwoordig nog steeds in de regio terug, zoals bijvoorbeeld het Grausín, Belsetán, Ansotano, Patués en Aragón. Maakt u zich echter geen zorgen: Naast de lokale taal spreken de meesten ook Spaans, Frans of Engels en u hoeft zich dus niet met een spoedcursus Aranés op uw kampeervakantie voor te bereiden.

De mooiste campings voor kamperen in Pyreneeën

Airotel Pyrénées

5-Sterren camping Airotel Pyrénées is zowel 's zomers als in de winter een belevenis. In het midden van de Pyreneeën kunt u terecht voor een actieve wintersportvakantie, maar is ook 's zomers meer dan voldoende te beleven. Zo ontdekt u de woeste schoonheid van de omgeving tijdens een wandeltocht of maakt u een duik in het waterpark van deze luxe camping.

Le Pré Lombard

Luxe camping Le Pré Lombard vindt u aan de Ariège rivier, midden in een beschermd natuurgebied aan de voet van de Pyreneeën. Bij deze gezinscamping met alle luxe faciliteiten die u zich kunt wensen is het perfecte startpunt voor activiteiten in het natuurschoon dat dit gebied rijk is.

Strand en natuur in de Pyreneeën

Nat en groen in het westen, woest en besneeuwd in het midden, droog en Mediterraan in het oosten: De variatie van de Pyreneeën is ongekend. De Atlantische stranden van de Côte Basque is bijzonder populair bij surfers, maar is ook voor een weekje lekker in de zon hangen en zwemmen in de oceaan zeer geschikt.

In Roussillon, het gebied met de Mediterrane stranden in het oosten van de Pyreneeën, is het net zo fijn vertoeven en vindt je bovendien spectaculaire ravijnen en voorbeelden van eeuwenoude Romaanse architectuur. Een absolute aanrader is de 'Spaanse Grand Canyon', Ordesa Valley.

Steden in de Pyreneeën

Beget, Catalonië's més búfo (meest schattige) dorpje was bij gebrek aan een berijdbare weg tot het midden van de jaren 60 grotendeels afgesloten van de buitenwereld. Na een eerste zandweggetje zou het tot de jaren '80 duren voordat dit bijzondere dorpje door middel van een geasfalteerde weg met de rest van de wereld verbonden werd.

Llívia is een Spaanse enclave in Frans gebied. Het zou in 1659 als onderdeel van een vredesverdrag tussen Frankrijk en Spanje Frans bezit worden, maar heeft zijn Spaanse roots overduidelijk nooit verloren.

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën

Bezoek Taüll voor indrukwekkende Romaanse kerken en de muurschilderingen van de Noguera de Tor vallei. Het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido huisvest de Ordesa vallei die met recht de Spaanse Grand Canyon wordt genoemd.

Een bezoek aan de middeleeuwse stad Alquézar is niet compleet zonder een bezoek aan de negende eeuwse citadel of het aangrenzende Cañones de Guara Natural Park en haar prehistorische muurschilderingen.