Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Ontdek de vele voordelen van een kampeervakantie op een camping in Noordrijn-Westfalen
Grenzend aan de Belgische en Nederlands grens en geschakeerd langs de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts ligt de prachtige deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een gebied dat qua grootte tussen Nederland en België in ligt en vele mooie bezienswaardigheden kent. Wist u dat nog niet zo lang geleden Noordrijn-Westfalen bekend stond als het ‘Land van kolen en staal’. Tegenwoordig kent men de deelstaat vooral vanwege de ruim 700 musea die er te vinden zijn. Lees meer...

CAMPING NOORDRIJN-WESTFALEN

Waarom kamperen op een camping in Noordrijn-Westfalen?

Via Lux-camp kunt in deze prachtige omgeving luxe stacaravans en tenten huren. Noordrijn-Westfalen is een populaire vakantiebestemming. Niet in de laatste plaats vanwege de schitterende natuur om in te kamperen en recreëren. Maar ook omdat men hier graag feest viert. Er worden een omvangrijk aantal bier, pop- en rockconcerten en muziekfestivals in deze regio georganiseerd en Hamburg is de ‘Musicalhoofstad’ van Duitsland. Maar ook andere omvangrijke evenementen zoals het jaarlijkse carnaval en een grootse vuurwerkshow trekken veel toeristen aan.

TOP 4 Overzicht:

In Noordrijn-Westfalen is voor jong en oud veel te beleven

U heeft hier voor een vakantie met een gehuurde tent of stacaravan keuze uit luxe campings

Daarbij zijn de recreatiemogelijkheden in deze deelstaat eindeloos

Men is hier zeer gastvrij en de Duitse horeca is ook nog eens een stuk goedkoper.

Natuur en bezienswaardigheden

Natuur in Noordrijn-Westfalen

De vele natuurparken en het Nationale park Eifel beslaan bij elkaar ruim een kwart van de regio. Ook kent Noordrijn-Westfalen een prachtige wandelroute van 150 kilometer die het gebied doorkruist. Ontspan langs de meren en zandstrandjes. Ga dwalen in de hoogste bergen van Noordrijn-Westfalen, maak een tripje naar de 840 meter hoge Kahler Asten iets ten zuidwesten van Winterberg. En verken het sprookjesachtig Münsterland wandelend of fietsend. Want of u nu van wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, zwemmen of golfen houdt, de mooie streken, dorpen en plaatsjes in deze regio bieden het allemaal.

Bezienswaardigheden in Noordrijn-Westfalen

Van museum- tot festivalbezoek, voor jong en oud is er veel te ondernemen in Noordrijn-Westfalen. Ga met de kinderen naar Phantasialand of het boerderijpark Irrland waar alles zeer betaalbaar is. Breng een bezoekje aan de prachtige 17e-eeuwse beeldentuin in Kleef. Boven op de berg in deze tuin heeft u een spectaculair uitzicht. De Nederlandse architect Jacob van Campen heeft nog meegewerkt aan het ontwerp van deze tuin. Ook in de tuin een monument ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Verder kunt u in deze regio naar de imposante kathedraal de Dom van Keulen. Of genieten van het uitzicht vanaf Panorama Erlebnis Brücke in Winterberg.