Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Het perfecte startpunt voor een kampeervakantie met witte bergtoppen, groene valleien en helderblauwe meren

Bergen, bergen en meer bergen. Voor een relatief klein land kent Zwitserland enkele van de meest adembenemende landenschapen die er zijn. Meer dan 60 procent van het land wordt bedekt door de Alpen en u vindt er dan ook besneeuwde bergtoppen, enorme gletsjers, razende watervallen en stralende groene valleien. Ook de minder hooggelegen gebieden zijn echter een lust voor het oog dankzij kobaltblauwe meren, vruchtbare velden en indrukwekkende wouden. Het landschap van Zwitserland lijkt dan ook gemaakt voor luxe kamperen.

Het perfecte startpunt voor een kampeervakantie met witte bergtoppen, groene valleien en helderblauwe meren
Bergen, bergen en meer bergen. Voor een relatief klein land kent Zwitserland enkele van de meest adembenemende landenschapen die er zijn. Meer dan 60 procent van het land wordt bedekt door de Alpen en u vindt er dan ook besneeuwde bergtoppen, enorme gletsjers, razende watervallen en stralende groene valleien. Ook de minder hooggelegen gebieden zijn echter een lust voor het oog dankzij kobaltblauwe meren, vruchtbare velden en indrukwekkende wouden. Het landschap van Zwitserland lijkt dan ook gemaakt voor luxe kamperen. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Zwitserland (1)
Berner-Oberland
Zwitserland, het land van chocolade, kaas en horloges. In het Kanton van Bern vindt u ongerepte natuur; eeuwige sneeuw, gletsjers en de fameuze Alpenweiden. Kamperen in een stacaravan van Lux-camp...
Zwitserland, het land van chocolade, kaas en horloges. In het Kanton van Bern vindt u...
  • Typisch Zwitserland
  • Prachtig landschap
  • Hoofdstad Bern
2 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING IN ZWITSERLAND

Zwitserland, meer dan chocolade, koekoeksklokken en jodelen

Waarom kiezen voor een luxe kampeerplek in Zwitserland?

De Matterhorn, de bekendste en hoogste bergtop van de Alpen, torent in een groot deel van het land boven het landschap uit.

Bezoek de adembenemende Ruinaulta, ook wel Zwitserlands Grand Canyon genoemd.

Verken de diepte van de zoutmijnen van Bex. Met meer dan 50 kilometer aan gangen een complete ondergrondse wereld.

Ontdek de Aletsch gletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen.

Zwitserland is een samenspel van de mooiste vergezichten die u zich voor kan stellen. Een epische diashow die in de negentiende eeuw het Alpinisme zou voortbrengen en in de jaren 30 van de vorige eeuw de geboorteplaats van wintervakanties zou zijn. Het bel-gerinkel van de koeien die in haar groene velden grazen en het samenklinken van de champagneglazen van de jetset langs het meer van Genève, illustreren de unieke mix van het plattelands- en stadsleven van Zwitserland. Waar uw luxe camping zich ook bevindt in dit mooie land, u bent verzekerd van de mooiste uitzichten als u het raam van uw stacaravan uitkijkt.

De mooiste gebieden om te kamperen in Zwitserland

Susten

Met 3.500 uur zonneschijn per jaar is Susten niet alleen uitstekend geschikt voor het verbouwen van wijn, wat hier op grote schaal gebeurd, maar ook bijzonder mooi gebied voor een luxe kampeervakantie. Aan de grens van het Pfynwald natuurreservaat, met daarbinnen het grootste aaneensluitende dennenbos van Europa, vindt u in dit gebied talloze natuurwonderen die u gezien moet hebben om ze te geloven.

Interlaken

Tussen de meren Thun en Brienz vindt u de vlakte van Interlaken. Omringd door indrukwekkende bergtoppen. Of u nu kiest om de bergen in te trekken of om een boottocht te maken over een van de twee meren, dit gebied is een uitstekend startpunt voor ontdekkingstochten door de bergen, meren en bossen van Zwitserland.

Strand en natuur in Zwitserland

Bij Zwitserland denkt u waarschijnlijk aan wintersport, bergbeklimmen en de Alpen. Dit land biedt de zomerse kampeerder echter ook meer dan voldoende stranden om te zwemmen en te zonnen. Zwitserland is omringd door andere landen en kent dus geen zeestranden, maar de stranden aan de meren die het land rijk is zijn vaak net zo mooi als de stranden die u aan bijvoorbeeld de Middellandse zee vindt.

Het grootste en meest populaire van deze meren is natuurlijk het meer van Genève waar u verschillende aantrekkelijke zandstranden vindt, maar ook het Thun meer is zeer populair bij badgasten.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Reis naar de top van Europa met de Jungfrau spoorlijn. Deze trein reist van het hart van de bergen naar Europa's hoogste treinstation op meer dan 3.400 meter boven zeeniveau.

Voor een adembenemend samenspel van water en rots bezoekt u het Trient ravijn dat door de kracht van tienduizenden jaren aan water uit de rotsen van de Mont Blanc gehouwen is.

Eten, drinken en cultuur van Zwitserland

Of u nu een zomer aan de meren van Zwitserland doorbrengt of in de winter een kampeerplek tussen de besneeuwde bergtoppen op zoekt, uw kampeervakantie is niet compleet zonder van de lokale specialiteiten te proeven.

Zo klinkt een kaasfondue wellicht als een cliché, maar u kunt een Zwitserse vakantie eigenlijk niet afsluiten zonder een echte Zwitserse kaasfondue te hebben ervaren. Probeer in het Italiaans sprekende deel van dit land ook de traditionele polenta met gestoofd rundvlees.

Weer en klimaat van Zwitserland

Het klimaat van Zwitserland is gematigd en kent geen buitensporig hete, koude of natte dagen. In de zomer fluctueert de temperatuur tussen de 18 en graden Celsius terwijl het in de wintermaanden veelal -2 tot 7 graden is.

De temperatuur is echter wel sterk afhankelijk van de hoogte waarop u verblijft, dus het is altijd goed om informatie over het lokale klimaat in te winnen.

Geschiedenis van Zwitserland

Zwitserland deelt veel van haar geschiedenis met haar naaste buren Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. In de late dertiende eeuw zouden verschillende kleinere stadstaten in het gebied zich verenigen in de confederatie van Zwitserland. Het zou nog tot 1648 duren voor de omringende landen Zwitserland erkenden als soevereine staat.

Sindsdien hebben haar wegen door de alpen, haar vakmanschap op het gebied van bijvoorbeeld horloge maken en haar neutrale positie op het vlak van wereldpolitiek Zwitserland doen uitgroeien tot een van 's werelds welvarendste landen.