Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Vanaf de mooiste camping Elba verkennen
Velen kennen Elba vooral als het eiland waar Napoleon naar verbannen werd na zijn eerste verlies van de Britten. Wanneer u dit eiland vol natuurschoon, historie en een geweldig klimaat zelf aandoet, snapt u echter niet waarom de verbannen Franse staatsman hier na 300 dagen alweer vertrok. Zelf dit bijzonder eiland aan den lijve ondervinden? Neem dan snel contact op met LUX-camp. Vanuit een luxe stacaravan verkent u Elba zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Bel of mail ons vandaag nog en we voorzien u vrijblijvend van alle relevante informatie. Lees meer...

CAMPINGS ELBA

Waarom kiezen voor een camping op Elba?

TOP 4 overzicht Elba:

  • Uitstekend weer, met temperaturen die in de zomer constant achter in de 20 graden liggen.
  • Veel historisch schoon zoals de Napoleon Villa, de kastelen van de Medici en meer.
  • Minder regen dan veel omringende gebieden, doordat het eiland zich in de 'regenschaduw' van de bergen van Corsica bevindt.
  • Veel (sportieve) activiteiten beschikbaar, zoals mountainbiken, zwemmen, duiken en meer.

Elba is, boven alles, ongerept. De natuur en het historisch schoon van het eiland worden zowel door haar bewoners als bezoekers respectvol behandelt en u vindt er dan ook geen gigantische hotelcomplexen. Veel reizigers zijn tot de conclusie gekomen dat een luxe camping de beste manier is om van het eiland te genieten. De twee mooiste campings op het eiland zijn waarschijnlijk Rosselba le Palme en Ville Degli Ulivi.

De twee mooiste campings op Elba

Rosselba le Palme

In de regio Ottone, net voor de baai van Portoferraio, vindt u de luxe kampeerplek Rosselba le Palme. Met zwembaden, watervallen en een schitterende botanische tuin vormt deze camping de perfecte uitvalsbasis voor een bijzondere kampeervakantie. De zee, maar enkele honderden meters van de camping vandaan, is hier helder blauw en dankzij een strand dat voornamelijk uit zand en grind bestaat neemt u zo een verfrissende duik.

Ville Degli Ulivi

Dit is pas luxe kamperen: vanuit een stacaravan in een schaduwrijk dennenbos loopt u zo het prachtige strand van Marina di Campo op. De stacaravans van deze bijzondere autovrije camping zijn voorzien van een grote veranda en airconditioning en u vindt er zwembaden, glijbanen en een duikschool. Genoeg te doen voor jong en oud!


Bezienswaardigheden, strand en natuur van Elba

Bezienswaardigheden van Elba

Het eiland Elba is niet alleen mooi, maar heeft ook voor de reiziger op zoek naar historie veel te bieden. De geschiedenis van het eiland, waarin bekende historische figuren als Napoleon en de familie de'Medici een grote rol spelen, snelt je tegemoet in de vele kastelen en authentieke dorpjes die het eiland een geheel eigen karakter geven. Ondanks haar populariteit heeft het eiland veel van dit unieke karakter weten te behouden.

Strand en natuur van Elba

Elba biedt bezoekers een rijke en gevarieerde natuur, die gekenmerkt wordt door specifieke dieren en planten die u op andere plekken maar zelden tegen zal komen. De stranden van het eiland zijn veelal voorzien van fijn zand, helder blauw zeewater en vissen die er in elke baai weer net even anders uitzien.