Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
De Peloponnesos is een Grieks schiereiland omgeven door de schitterende blauwe zee. Hier vindt u prachtige zandstranden, berglandschappen en veel boeiende cultuur en geschiedenis uit dit centrum van het oude Griekenland. Lees meer...

Kom genieten op een camping in de Peloponnesos

Bezoek het oude Griekenland

De Peloponnesos, genoemd naar de legendarische held Pelops, is doordrenkt van legende, sage en mythologie. Het antieke equivalent van de Olympische Spelen werd voor het eerst georganiseerd in Olympia in 776 voor Christus, en het schiereiland was het decor van de bloeiperiode van het oude Griekenland. Als u unieke bezienswaardigheden en dorpen wilt zien, dan is de Peloponnesos de plaats bij uitstek! Verschillende plaatsen zijn UNESCO-werelderfgoed, en hoewel de oudheid veel ruimte inneemt, vindt u er ook middeleeuwse stadjes en forten.

Te zien en doen in de Peloponnesos

In de Peloponnesos zijn verschillende steden te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Nafplio, waar de oude stad middeleeuwse charme uitstraalt, of wandel door de romantische straten van het stadscentrum met bomen, balkons en Turkse fonteinen. De stad Dimitsana is gebouwd als amfitheater en kijkt uit over de rivier de Lousios, terwijl u in Elafonisos zowel boeiende historie als een van de beste stranden van Griekenland vindt.

De regio biedt verder gevarieerde en schilderachtige gebieden. In Korinthe vindt u bergrivieren, terwijl u in het westen van het schiereiland de mooiste en meest exotische stranden kunt bezoeken. U kunt ook de Grot van Hermes in Trikala verkennen, waar u de mooiste formaties van stalactieten en stalagmieten vindt.

Olijven gedijen goed in het warme klimaat en u kunt zelfs verschillende olijfoliemusea bezoeken. Verder vindt u in de omgeving van Nemea wijngaarden waar u meer kunt leren over de oogst of gewoon kunt genieten van een slokje onder de zuidelijke zon.