Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Côte d'Azur biedt een zeer aangenaam klimaat, waar u op het strand of in de zee volop kunt genieten van het leven. Wilt u graag een actieve vakantie in deze regio, dan heeft u de mogelijkheid om de schilderachtige oude steden in de omgeving te bezoeken. Niet ver van de campings ligt namelijk de prachtige Romeinse stad, Frejús. Deze stad kunt u makkelijk bezoeken tijdens een dagje uit. Wilt u iets langer rijden, dan is de stad Avignon een aanrader om te bezoeken. De stad beschikt over beroemde bruggen die duizenden toeristen per jaar bezichtigen. Lees meer...

Camping Cote d'Azur

Côte d'Azur

Côte d'Azur

De Côte d'Azur, ook wel de Azurenkust genoemd, ligt aan de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk. Dit is de Franse Riviera en zeer geliefd onder de Nederlandse vakantiegangers. Deze regio bezit over 400 km kustlijn, straden, 18 golfbanen en meer dan 3.000 restaurants. Côte d'Azur biedt een zeer aangenaam klimaat en u kunt volop van het leven genieten. WIlt u graag een actieve vakantie? Dan zijn er verschillende mogelijkheden aan het strand of in de zee. U kunt ook schilderachtige stadjes bezoeken in de omgeving, perfect voor een dagje uit.

Veel beroemde schrijvers en kunstenaars bezochten de Côte d'Azur vroeger, waardoor er veel mooie kunstwerken zijn gecreëerd. Schilders zoals Picasso en Henri Matisse hebben de regio gebruikt als inspiratiebron.

Het gebied heeft veel geografische contrasten, zoals bossen, stranden, bergtoppen en valleien. De kust wordt gekenmerkt door rotspartijen, honderden prachtige stranden en brede baaien. Nice is de grootste badplaats van de regio en het belangrijkste toeristencentrum. Wanneer u op vakantie bent in de Côte d'Azur moet u de badplaats Saint-Tropez bezoeken, waar de kade talloze luxueuze jachten parkeert.

U kunt gemakkelijk met de veerboot naar de Lerins eilanden nemen, die vlakbij de badplaats Cannes liggen. De eilanden zijn prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Eén van de topevenementen in de Côte d'Azur is de Grand Prix van Monaco. Een jaarlijkse Formule 1 race die midden in de stad wordt gehouden. Er komen altijd veel mensen vanuit de hele wereld op af.

Zwemliefhebbers die van waterglijbanen en andere waterattracties houden zullen zich fantastisch vermaken in het waterpark, Aqualand. Het park ligt vlakbij Frejus en is een dagje uit voor de hele familie.

Lux-camp biedt de volgende luxe camping aan de Côte d'Azur aan:

>> Côte d'Azur - Les Prairies de la Mer

>> Côte d'Azur - La Baume Palmeraie

>> Côte d'Azur - Les Castel Esterel

>> Côte d'Azur - Douche Quietude

>> Côte d'Azur - Green Park

>> Côte d'Azur - Les Lacs du Verdon

>> Côte d'Azur - Le Val de Durance

Côte d'Azur is de perfecte bestemming voor een kampeervakantie voor de hele familie in 2014. Op lux-camp.nl kunt u vrij rondkijken naar de accommodaties. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Bel gerust naar onze reisadviseurs op telefoonnummer 020 - 2626344 en wij zullen u direct helpen. U bent ook van harte welkom om ons online formulier in te vullen en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij kijken uit naar uw telefoontje!

LUX-camp!