Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Praktische informatie

Reisdocumenten / voucher
Na het boeken van uw vakantie worden alle benodigde reisdocumenten per e-mail naar het door u opgegeven e-mailadres gestuurd. Deze documenten moeten worden meegenomen naar het vakantieadres.

Bevestiging
U bent als klant verantwoordelijk voor het controleren van de documenten, nadat deze zijn ontvangen. De informatie in de documenten moet overeenkomen met de geboekte reis. Als u twijfelt, neem dan onmiddellijk contact op met LUX-camp op telefoonnummer 020-2626344. Let er op dat alle boekingen via internet nagekeken moeten worden op beschikbaarheid. Het kan zijn dat de aangevraagde accommodatie reeds is volgeboekt!

Regelement op de camping 
De huurder/klant is verplicht om het reglement te respecteren. Vraag naar een brochure over het reglement van de camping bij de receptie. Vakantiewoningen, die door LUX-camp worden gehuurd, mogen alléén gebruikt worden door de reisdeelnemers die in de reisdocumenten zijn aangegeven. Er mogen niet meer personen en geen andere personen in de woningen verblijven. Het is daarom belangrijk om LUX-camp op de hoogte te brengen van elke wijziging van de namen en informatie over de reisdeelnemers voor vertrek.

Persoonlijke bezittingen
Denkt u eraan om voor vertrek de accommodatie te controleren op persoonlijke bezittingen. Uw verloren bezitting, die niet is teruggevonden, wordt niet vergoed. LUX-camp kan opdracht geven om uw bezittingen proberen terug te vinden tegen een vergoeding. De gevonden voorwerpen zullen zo spoedig mogelijk onder rembours naar uw terug worden gestuurd. Kosten bedragen, ongeacht het voorwerp, ongeveer € 35.-.

Toeristenbelasting
Vanaf 2012 moet bijna overal een toeristenbelasting per persoon worden betaald. Het bedrag varieert normaliter tussen € 1,- en € 2,- per persoon per dag. Dit bedrag wordt bij een aantal aanbieders vooraf betaald en zodoende gespecificeerd op uw reisbevestiging. Kinderen zijn vaak gratis of krijgen een korting.

Borg
In de meeste gevallen wordt de huurder/klant gevraagd om een borg ter plaatse te betalen. De borg kan meestal worden betaald met Credit Card en wordt bij vertrek of kort daarna, als de accommodatie in originele staat is, terugbetaald. Op sommigen plaatsen kan de borg alleen worden betaald met contact geld in de lokale valuta.  

Beddengoed en handdoeken
Op de meeste campings is het mogelijk om handdoeken en beddengoed te huren. De prijs hiervoor is ongeveer € 15,- à € 20,- per persoon per week. Afhankelijk van de aanbieder kunnen beddengoed en handdoeken ook in de prijs zijn inbegrepen.

Eindschoonmaak
Het schoonmaken van de accommodatie valt onder de verantwoordelijk van de huurder en kan in principe niet vooraf bijgeboekt worden. De accommodatie dient schoon achter gelaten te worden, de afwas moet zijn gedaan en het afval moet weggebracht worden. Wanneer de eindschoonmaak van de accommodatie niet voldoende wordt uitgevoerd, kan de camping een deel van de borg inhouden.
Op sommige campings kunt u plaatselijke medewerkers vragen om de accommodatie schoon te maken tegen betaling maar het kan voorkomen dat zij hier geen tijd voor hebben.

Honden
Er zijn een aantal plaatsen/accommodaties waar u honden of andere huisdieren mee mag nemen. Als u uw huisdier mee wilt nemen, dient u dit te allen tijde op voorhand en tijdens het boeken aan te geven. In geval van akkoord staat dit specifiek op uw reisdocumenten aangegeven. Mocht u ter plekke arriveren met een huisdier zonder dat LUX-camp of haar partners daarvoor specifiek toestemming heeft gegeven, kan de toegang tot de accommodatie worden geweigerd. Eventuele kosten die hierdoor ontstaan, worden niet vergoed.

Klik hier voor een actuele lijst met campings waar het mogelijk is om uw hond mee te nemen. Let op: het kan zijn dat er op de camping honden zijn toegestaan maar niet in alle accommodaties!

Aankomst en vertrek
De volgende richtlijnen gelden voor de aankomst- en vertrektijden, mits anders wordt vermeld. U kunt op uw aankomstdag vanaf 16.00 uur inchecken bij de receptie van uw accommodatie aanbieder. Op de vertrekdag dient u de accommodatie om 10.00 uur verlaten. De nauwkeurige aankomst- en vertrektijden staan op de voucher aangegeven. De duur van de huur hangt af per aanbieder. De accommodatie moet netjes en schoon worden achtergelaten. 

Afstand en foto's
Let op, de afstand naar het centrum, winkels, strand etc. is indicatief en kan variëren afhankelijk van de locatie van de accommodatie. De foto's en plattegronden van de accommodatie dienen als voorbeeld en kunnen afwijken. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Parkeerplaats
Er is over het algemeen een parkeermogelijkheid voor 1 auto per accommodatie. Deze is niet altijd inbegrepen in de prijs. U kunt uw auto meestal in de omgeving van de camping parkeren tegen een kleine vergoeding. 

Faciliteiten van de accommodatie
De faciliteiten van de accommodatie kunnen verschillen maar hebben allemaal dezelfde standaard. De foto's op onze website zijn ter indicatie. Een afwijking ten opzichte van de foto's geeft geen recht op schadevergoeding.