Huisdieren op de camping
- Of huisdieren wel of niet zijn toegestaan op de camping, kunt u terugvinden op onze website bij de camping van uw keuze. Als een hond is toegestaan op de camping, wil dit niet altijd zeggen dat de hond overal welkom is op de camping. Vaak zijn er speciale stukken aan zee, waar honden mogen zwemmen, dit is vaak zo in Kroatië. Op de overige plaatsen is dit dan niet toegestaan. Ook zijn honden vaak niet toegestaan in restaurants en bij andere faciliteiten op de camping. In veel accommodaties zijn honden niet toegestaan, het is dus niet altijd zo, dat als de hond op de camping is toegestaan dat deze ook in de accommodatie mag. Bij de accommodaties op onze website staat steeds aangegeven of een hond wel of niet is toegestaan in de betreffende accommodatie.
Algemene regels in de EU betreffende het vervoer van huisdieren
- Honden, katten en fretten hebben een EU-paspoort nodig als zij op reis gaan naar het buitenland. Dit paspoort bevat een beschrijving van het dier, de naam en het adres van de eigenaar en het bewijs van vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid). Vanaf 29-12-2014 is er een nieuw EU dierenpaspoort, dat alleen door de dierenarts mag worden uitgegeven. Oude paspoorten die voor die datum zijn uitgegeven en ingevuld blijven wel geldig.
- Als uw huisdier tot een beschermde soort behoort, dan moet u behalve een EU-paspoort ook een CITES-document hebben. Laat u vooraf goed informeren door de ambassade van het land van bestemming of het CITES-bureau van Dienst Regelingen in Dordrecht.
- Honden, katten en fretten moeten worden ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid), tenminste 21 dagen voor de reis. Dit kan de dierenarts doen. Diezelfde dierenarts is ook bevoegd een aantekening van de vaccinatie te maken in het EU-paspoort.
- Eigenaren zijn verplicht een identificatie bij hun dier aan te laten brengen. Dit kan de dierenarts doen. In Nederland wordt vooral de ´elektronische transponder´ (chip) gebruikt, die onderhuids wordt aangebracht.
Wanneer mag mijn huisdier mee?
- Als huisdieren zijn toegestaan, is dit aangegeven bij de camping en de accommodatie.
- Huisdieren mogen alleen mee, als ze bijgeboekt kunnen worden als "Extra " en dan ook daadwerkelijk bijgeboekt en door ons bevestigd zijn.
- Op veel campings zijn bepaalde categorieën honden niet toegestaan. Het gaat hierbij meestal om de categorie aanvalshonden of waakhonden. Informeer hier vooraf naar. De belangrijkste regels zijn:
Frankrijk:
Honden die niet staan ingeschreven in een erkend stamboek en qua uiterlijk lijken op de rassen Staffordshire Terriër, American Staffordshire Terriër, Mastiff en de Tosa Inu.Ook pitbulls, kruisingen met pitbulls, Boerboels en kruisingen van Engelse Staffordshire, kruisingen van American Staffordshire Terriër, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden.
Bordeauxdogs zonder stamboom vallen in Frankrijk onder de 1e categorie van gevaarlijke honden en mogen daarom niet in Frankrijk binnengebracht worden. Staffordshire bull terriers (niet te verwarren met de bovengenoemde Amerikaanse Staffordshireterriers) vallen niet onder de categorieën gevaarlijke honden.
Spanje
De volgende hondenrassen zijn niet toegestaan: Pitbull, Staffordshire bull terrier, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Dogo de Burdeos, Bullmastiff, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Japanse Tosa en Tosa Inu, Doberman, Mastin Napolitano en Presa Canario. Honden mogen niet los zitten in de auto.
Kroatië
Pitbulls en kruisingen daarvan zijn niet toegestaan.
Italië
Op drukke openbare plaatsen geldt een muilkorfplicht voor Terriër en Bull rassen en kruisingen hiertussen. U dient uw hond, ongeacht het ras, een muilkorf om te kunnen doen als dit gevraagd wordt. - Op veel campings zijn huisdieren helemaal niet toegestaan. Soms zijn huisdieren wel op de camping toegestaan, maar niet in huuraccommodaties.
Welk risico loop ik als ik mijn huisdier meeneem zonder deze op te geven?
- De camping en/of de aanbieder van de accommodatie heeft het recht om u de toegang tot de camping en/of de accommodatie te weigeren.
- LuxCamp is niet aansprakelijk voor bijkomende kosten als u uw huisdier zonder bevestiging van onze kant meeneemt.
Waar moet ik op letten als ik mijn bijgeboekte huisdier meeneem?
- Laat uw huisdier nooit in een auto achter bij warm weer of direct zonlicht. De temperatuur in de auto kan snel oplopen, wat bij honden een hitteberoerte kan veroorzaken. Dit kan fataal zijn, dus vermijd reizen bij warm weer waar mogelijk. Om uw huisdier koel, rustig en comfortabel te houden in de auto, opent u de ramen voor ventilatie, zet u de airco aan of u hangt iets voor het raam, bv een handdoek. Geef uw hond regelmatig water en vergeet niet om pauzes te nemen. Een vochtige handdoek of koelmat om op te liggen kan ook helpen.
- U dient uw hond op de camping aan de lijn te houden en buiten de camping uit te laten. Sommige campings hebben een hondenuitlaatplaats.
- Op openbare plaatsen geldt meestal een aanlijnplicht, en voor sommige rassen een muilkorfplicht.
- Honden zijn over het algemeen niet toegestaan op de gewone stranden, maar in een aantal gevallen hebben campings een apart gedeelte waar honden zijn toegestaan, of is er een hondenstrand in de buurt. Vraag de receptie van uw camping.
- Vergeet uw inentingenboekje / hondenpaspoort en uw hondenpenning niet. Zorg dat uw hond gechipt is en dat de chip geregistreerd staat.
Wat is verder nog belangrijk?
- Ter plaatse kan een toeslag voor eindschoonmaak worden berekend.
- U betaalt vaak een toeslag tijdens het maken van uw reservering als u een huisdier meeneemt, dit is de toeslag die de aanbieder van uw accommodatie hanteert. Het komt voor dat u ook op de camping nog een toeslag dient te betalen. Dit is de toeslag die de camping zelf hanteert voor het verblijf van een huisdier op de camping.
- Zorgt u ervoor dat uw huisdier de accommodatie niet beschadigt. Laat uw huisdier niet op banken en bedden liggen.
- Huisdieren mogen uitsluitend mee, als ze op de voucher onder "Extra's en Toeslagen" aangegeven/geboekt staan.