Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Centraal-Transdanubië is een prachtige locatie in Hongarije tussen Boedapest en het Balatonmeer. Het gebied biedt een gevarieerd landschap met bossen, bergen, meren en rivieren, en een groot aantal schilderachtige en historische stadjes tijdens uw vakantie. Lees meer...

Vakanties in Centraal-Transdanubië, Hongarije

Vakantie tussen Boedapest en Balaton

Centraal-Transdanubië bestaat uit de gebieden Fejér, Komárom-Esztergom en Veszprém in Hongarije, met als hoofdstad de 'Stad der Koningen' Székesfehérvár. Hoewel dit misschien niet bekend in de oren klinkt, kunt u toch genieten van een vakantie in de buurt van de bekendere bezienswaardigheden zoals de stad Boedapest en het populaire Balatonmeer. Een vakantie in Centraal-Transdanubië biedt dus zowel geweldige zwemmogelijkheden als interessante bezienswaardigheden.

Leuke uitstapjes in Centraal Transdanubië

Of u nu van natuur, cultuur, geschiedenis of eten houdt, Centraal-Transdanubië biedt een breed scala aan prachtige ervaringen tijdens uw kampeervakantie. Het beschermde natuurgebied Benedict Tip kent een prachtige wandelroute, terwijl de Predikalszek berg en de Dobogókó uitkijktoren een fantastisch uitzicht bieden over het landschap met vele mooie lavendelvelden. U vindt er ook veel kerken, kathedralen en andere historische gebouwen, zoals de grootste kerk van Hongarije, de Esztergom Basiliek. Centraal-Transdanubië biedt ook genoeg vermaak voor de kinderen als u met het gezin op vakantie in Hongarije bent. U kunt de kinderen bijvoorbeeld trakteren op een dagje pretpark BalatoniBob of de waterparken Annagora Aquapark en Aqua Island Esztergom. Andere attracties zijn Vadaspark Zoo, Bodorka Balaton Aquarium, Veszprem Zoo en Zamoly Bird Garden. Maak een treinrit op de spectaculaire Szobi kisvasút langs rivieroevers, door dichte bossen en over berghellingen.