Tips en advies
020-2626344

Update: 6 oktober

Italië - versoepeling coronamaatregelen

Nu kunt u weer op vakantie naar Italië!

Op 3 juni heeft Italië zowel de binnenlandse als de Europese reisbeperkingen opgeheven. Dat betekent dat burgers uit het Schengengebied zich niet meer hoeven te melden bij aankomst en ook niet meer verplicht 14 dagen in quarantaine moeten als ze Italië inreizen. Vanaf 15 juni hanteert het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor heel Italië code geel, dus vanaf dat moment kunt u weer op vakantie naar Italië. Vanaf 16 juni is het weer mogelijk om via Oostenrijk naar Italië te reizen. In sommige regio's dient u zich te registreren. Zo moet u zich in Sardinië vooralsnog minimaal twee dagen voor aankomst registreren, en dient u bij aankomst in Puglia een speciaal formulier in te vullen. Verder hoeft u voor Italië geen verklaring in te vullen/mee te nemen.

Vanaf 8 oktober is het in heel Italië verplicht om buiten een mondkapje te dragen voor iedereen vanaf 6 jaar. Tevens dienen reizigers uit Nederland vanaf 8 oktober bij aankomst een negatieve test kunnen laten zien van max 72 uur oud of na binnenkomst in Italië binnen 48 uur een test te doen.

Algemene richtlijnen Italië

CoronamaatregelenITALIE
grenzen openper 3/6
afstand houden1 meter, 2 meter bij sporten
groepentoegestaan, met afstand
handen gevennee
supermarktenopen
buitensportenindividuele sporten toegestaan
marktentoegestaan
stranden, merenopen
mondmaskersIn OV, gesloten ruimtes of als 1 mtr afstand niet kan (va 6 jr)
zwembadenopen
bars, restaurants en terrassenopen
museaopen


Als u in de 14 dagen voor uw aankomst in Italië (regio Venetië) in Kroatië, Spanje of een van onderstaande landen bent geweest, dient u bij aankomst een negatieve test te kunnen tonen van minder dan 72 uur oud (Malta, Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Noord-Macedonië, Kosovo, Montenegro, Servië, Bosnië en Herzegovina, Moldavië, Tunesië, Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, de Republiek Korea, Thailand, Uruguay, Armenië, Bahrein, Bangladesh, Brazilië, Chili, Koeweit, Oman, Panama, Peru, de Dominicaanse Republiek, Colombia).

* In Italie is het nu verplicht om 's avonds na 18.00 uur een mondkapje te dragen op plaatsen waar het druk is en je geen afstand kan bewaren van andere mensen, ook in de buitenlucht. Dit geldt tot 06.00 's ochtends.

Campings in Italië

Vanaf 3 juni bent u dus weer welkom op campings in Italië. De campings hebben zelf uiteraard maatregelen genomen om u veilig en verantwoord te kunnen ontvangen. Dat houdt onder andere in:

 • vereenvoudigde of aangepaste aanmelding bij aankomst
 • schoonmaak van accommodaties met gecertificeerde desinfecterende middelen
 • langer luchten van de accommodaties
 • vaker reinigen van de gemeenschappelijke ruimtes volgens certificaat CEE
 • wachtrijbeheer voor de voorzieningen (supermarkt, bakker, receptie etc) met lijnen of vakken
 • herinrichting van de restaurants, uitbreiding van de afhaalmogelijkheden
 • personeel draagt beschermende middelen
 • personeel is gemachtigd om uw temperatuur te meten   
 • beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten
 • verplicht stellen van mondmaskers wanneer afstand houden niet mogelijk is. In restaurants wanneer u niet aan tafel zit. In winkels vaak ook handschoenen.
 • animatie en openstelling van faciliteiten (waaronder zwembad) worden aangepast aan overheidsmaatregelen
 • beperkt grote bijeenkomsten (bv avondshows)
 • stimuleren contactloze betalingen
 • uitvoering en naleving protocollen in geval van verdenking van besmetting

Hieronder vindt u een overzicht van de situatie rondom meest voorkomende voorzieningen en faciliteiten op de camping volgens de algemene richtlijnen. Houdt u er rekening mee dat de situatie per regio kan verschillen en dat u altijd de minimale afstand in acht neemt (geldt niet voor personen van hetzelfde gezin). Ook voor campings kan het noodzakelijk zijn dat er gereserveerd moet worden voor het restaurant of sommige activiteiten. Reserveren voor het zwembad is bijna nergens nodig. Omdat de campings ook minder gasten toelaten, is het aantal mensen in het zwembad automatisch ook minder.

Faciliteiten campings Italiëper 3 juni 
Zwembad & glijbanenopen, beperkt aantal personen (7m² p.p.)
Strandopen (2 meter afstand)
Supermarktopen 
Restaurantopen
Animatieprogrammaopen, maar met afstand 
Avondentertainmentbeperkt/met afstand
Speeltuin, tennisbaan, voetbalveldopen, beperkt aantal personen
Binnenzwembad, fitness, wellnesswellness soms open
Georganiseerde sportactiviteitenbeperkt

We doen ons best om alle informatie up-to-date te houden. Omdat de situatie per dag kan wijzigen, kan aan onderstaande informatie geen rechten worden ontleend.